Γυναίκες στο τιμόνι
Σκέφτομαι & Γράφω

Γυναίκες στο τιμόνι…

Οδηγείς σε κεντρικό δρόμο με μια ταχύτητα νορμάλ. Ξαφνικά μπροστά σου ένα αμάξι που πάει με 10 χιλ. Κατεβάζεις ταχύτητα και σκέφτεσαι ότι κάτι γίνεται. Με υπομονή κάθεσαι από πίσω και περιμένεις να δεις που θα το πάει το πράγμα. Η πρώτη σκέψη σου είναι ότι ο οδηγός είναι γυναίκα. Κοιτάς, ξανακοιτάς και όντως είναι γυναίκα. Αράζεις στο κάθισμά σου και πας με 10χιλ. αφού έτσι θέλει το κορίτσι από μπροστά.  Κάποια στιγμή αποφασίζει να στρίψει, (έχει και έναν έξυπνο συνοδηγό από ότι βλέπω). Βγάζει φλας αριστερά και περιμένει. Εσύ από πίσω με όση υπομονή σου έχει απομείνει. Περιμένεις λοιπόν να περάσουν τα αυτοκίνητα από το αντίθετο ρεύμα που είναι σε απόσταση χιλιομέτρων, το πουλί που περνάει από πάνω, ένα αεροπλάνο που έχει σηκωθεί από Θες/νίκη, ένα κοπάδι από πρόβατα που ξεκίνησαν από το βουνό και ό,τι άλλο μπορεί να δει η μπροστινή σου μέχρι να στρίψει.

Εντάξει ας το παραδεχτούμε, δεν το χουμε εμείς οι γυναίκες. Είναι αλήθεια ότι όσες φορές κάτι πάει στραβά στην κυκλοφορία, μια γυναίκα είναι στο πρώτο αυτοκίνητο. Δεν βγάζω τον εαυτό μου από έξω φυσικά διότι και καθότι αν σκεφτώ πως πήρα δίπλωμα, ομολογώ ότι ήταν άγιος ο δάσκαλος που έκατσε μαζί μου. Έλεγε ο άνθρωπος στρίψε δεξιά και έστριβα αριστερά, ξαναστρίψε δεξιά και ξαναέστριβα αριστερά και στο τέλος μου έλεγε «τώρα αν θέλεις στρίψε δεξιά» χαχαχα. Ή ας πούμε αν έβλεπα πουλί να πλησιάζει πατούσα φρένο μη τρακάρουμε και άλλα τέτοια ωραία.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι οι άντρες είναι καλύτεροι γιατί αυτοί τις βλακείες τις κάνουν από την πολύ εξυπνάδα, την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά. Προσπεράσεις άσχετες, στροφές χωρίς φλας και άλλα τέτοια. Έχουν όμως μια άνεση που είναι σαν να γεννιούνται με το τιμόνι στο χέρι σε αντίθεση με τις γυναίκες όπου ελάχιστες είναι αυτές που το κατέχουν το άθλημα 100%, αυτές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν από μηχανάκι μέχρι λεωφορείο.

Σε τελική ανάλυση δεν είναι και λογικό να τα κάνουμε όλα τέλεια….ας έχουμε ένα ψεγάδι έτσι για να δημιουργούμε αυτή την ψευδαίσθηση της ανωτερότητας και στο άλλο φύλο!!!

Θα επισημάνω κάποια πραγματάκια στον γυναικείο πληθυσμό προς διευκόλυνση του κυκλοφοριακού μόνο και για κανέναν άλλον λόγο!!!

  1. Σε κεντρικούς δρόμους καλό είναι να τηρούμε τουλάχιστον το κατώτατο όριο ταχύτητας.
  2. Όταν οδηγούμε σιγά πηγαίνουμε στη δεξιά πλευρά να μην ενοχλούμε όσους θέλουν να πάνε με φυσιολογική ταχύτητα. Δεν είναι ο δρόμος δικός μας.
  3. Βγάζουμε φλας για να στρίψουμε λίγο πριν την στροφή που μας αφορά όχι κανένα χιλιόμετρο πριν γιατί μπερδεύουμε τους από πίσω.
  4. Όταν περιμένουμε να στρίψουμε αριστερά, αρκεί να κοιτάμε μόνο τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην απέναντι λωρίδα. Πουλιά, έντομα, σύννεφα, αεροπλάνα, διαστημόπλοια δεν ενοχλούν.
  5. Δεν πατάμε φρένο επειδή το τακούνι δεν βολεύει. Υπάρχει κόσμος από πίσω που πηγαίνει ανυποψίαστος για το πρόβλημά μας.
  6. Δίνουμε καμιά προτεραιότητα σε άλλους οδηγούς γιατί αυτά είναι δανεικά!!!
  7. Όταν παρκάρουμε σκεφτόμαστε ότι πιθανόν να θέλουν και άλλοι να παρκάρουν οπότε θα πρέπει να περιορίσουμε το χώρο μας κάπως.

Αυτά και όλα θα πάνε καλύτερα!!!

One Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *