Φίλες μου αγαπημένες, φίλοι μου εκλεκτοί,

Θυμάστε εκείνη την άσκηση της περασμένης ανάρτησης που σας άφησε στα κρύα του λουτρού να αναρρωτιέστε τι θέλει η ζωδιολόγος από τη ζωή σας; Ήρθε η ώρα να επανέλθουμε, γιατί – ετοιμαστείτε – το ζώδιον αλλάζει, έρχεται η ώρα του Λέοντος, η οποία, βεβαίως βεβαίως, είναι η κατάλληλη ώρα να επανεξετάσουμε όλοι μαζί τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τα πρόσωπα με σημαντική επιρροή στη ζωή μας (κάποιον Δίδυμο, ας πούμε).

Σας θυμίζω λοιπόν ότι σας είχα καλέσει να επιλέξετε ποιο από τα παρακάτω δώδεκα χαρακτηρηστικά σας εκφράζει: γαλήνη, σκέψη, αναζήτηση, έρωτας, στοργή, σοφία, ηγεσία, δεξιοτεχνία, ευρυμάθεια, γενναιότητα, δημιουργικότητα, περιέργεια. Τώρα που είχατε κοντά τρεις εβδομάδες να το επεξεργαστείτε το ζήτημα ανεπηρέαστα και υποσυνείδητα, γράψτε στο χαρτάκι ποιο από τα δώδεκα χαρακτηρηστικά σας εκφράζει. Αν είστε διχασμένοι και κλίνετε προς περισσότερα από ένα, γράφτε τα όλα, κι αυτό κάτι λέει, it’s a feature, not a bug που λένε και οι υπολογιστολόγοι. Τα γράψατε; Ωραία.

Κάθε χαρακτηριστικό αντιστοιχεί σε ένα ζώδιο, ως εξής:

δημιουργικότητα: Κριός

γενναιότητα: Ταύρος

ευρυμάθεια: Δίδυμος

δεξιοτεχνία: Καρκίνος

ηγεσία: Λέων

σοφία: Παρθένος

στοργή: Ζυγός

έρωτας: Σκορπιός

αναζήτηση: Τοξότης

σκέψη: Αιγόκερως

γαλήνη: Υδροχόος

περιέργεια: Ιχθύς

Βρείτε το ζώδιο ή τα ζώδια που αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά που γράψατε. Ποιο κοντινό σας πρόσωπο ανήκει σ’αυτο το ζώδιο; Αν είστε εσείς οι ίδιοι, τότε ο ερχόμενος μήνας είναι μια καλή ευκαιρία ενδοσκόπησης. Αν είναι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, ο ερχόμενος μήνας είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε μια ανατομία της σχέσης σας με το πρόσωπο αυτό.

Αν δεν σας πάει ο νους σε κάποιον αυτό σημαίνει πως δεν ξέρετε τα ζώδια αρκετών δικών σας και φίλων σας (πραγματικά! 12 είναι τα έρμα, όχι 78 σαν τα χαρτιά της τράπουλας ταρώ, οι πιθανότητες είναι με το μέρος μου – τι θα πει δεν ξέρετε κανέναν Ιχθύ; γονείς παιδιά αδέρφια ξαδέρφια φίλοι παιδικοί φίλοι καρδιακοί φίλοι φίλων ο γιατρός σας ο βελονιστής σας ο μάνάβης σας ούτε ένα ψάρι; τίποτε; το facebook το ρωτήσατε;), οπότε να μια καλή ευκαιρία να αρχίσετε να ρωτάτε. Μπορείτε σαν δικαιολογία να χρησιμοποιήσετε ότι φτιάχνετε ένα ημερολόγιο γενεθλίων. Και μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε πώς να αντιστοιχείτε ημερομηνία γέννησης με ζώδιο, χρησιμοποιείστε το google. Τέλος αν τίποτε από τα παραπάνω δεν δουλέψει, υπάρχει και η λύση της αγγελίας στην εφημερίδα: «Ζητείται φίλος Ιχθύς για να με επηρεάσει άμεσα και τάχιστα ώστε να εξετάσω 21 Ιουλίου με 21 Αυγούστου πώς με επηρέασε.»

Προβλέψεις… Δεν θέλετε προβλέψεις. Η πανσέληνος στο τέλος του Καρκίνου δεν φέρνει τίποτε καλό, αφήστε που αυτές τις μέρες ο Ερμής είναι κοντά στον Ήλιο και o Δίας ψηλά στον ουρανό κι έρχεται και ο Λέων που λέγαμε πιο πριν και κλάφτα Χαράλαμπε για όλα τα ζώδια εκτός, φυσικά, από τους ίδιους τους Λέοντες (χρόνια σας πολλά), τους Τοξότες και τους Κριούς. Αυτοί χώμα θα πιάνουν και χρυσάφι θα γίνεται. Για τους υπόλοιπους, πανσέληνος είναι θα περάσει. Πιείτε κι ένα παγωμένο τσάι από φύλλα ελιάς, μπας και περάσει λίγο πιο ανώδυνα. Όμως για τα τσάγια και τις ελιές περισσότερα την επόμενη φορά – ως τότε, αριβεντέρτσι!