Όλες οι σγουρομάλλες θα με καταλάβουν και θα ταυτιστούν μαζί μου! Γιατί με τεράστια ευκολία σου λένε “ε τι μιλάς κι εσύ; εύκολα τα σγουρά μαλλιά”. Αλήθεια, τι μου λες ; Θέλεις να αλλάξουμε για λίγο να δεις τι εύκολα που είναι;

Θα ξεκινήσω από το πολύ απλό που αφορά το στέγνωμα για να μπορέσεις να κυκλοφορήσεις με μια ωραία μπούκλα και όχι σαν τσιτσιρωμένο νεογέννητο περιστέρι (πρόσφατα είχα γεννητούρια στο μπαλκόνι μου και το τρίχωμα τους μου ξύπνησε μνήμες). Γιατί έχει τρόπο, όχι αστεία!!! Σε αυτό το σημείο θα ρωτήσω το εξής στους απανταχού κομμωτές/τριες: ¨Στις σχολές που πηγαίνετε και στα σεμινάρια που παρακολουθείτε δεν σας μαθαίνουν ποτέ πώς να φορμάρετε ένα σγουρό μαλλί;¨ Και ερωτώ διότι εμένα ποτέ δεν μπόρεσε να μου κάνει κανείς ένα αξιοπρεπές σγουρό χτένισμα, την γνωστή σε όλους μας φυσούνα.

Γιατί δηλαδή όταν έρχομαι για κούρεμα ή βαφή αφού μου στεγνώσετε τα μαλλιά πρέπει μόλις βγω να τα πιάσω κοτσίδα ή να πάω άμεσα στο σπίτι να ξαναλουστώ και να τα φτιάξω μονή μου;;;;Εεεεε;;;

Και επειδή αρκετές φορές με ρωτάνε πως φτιάχνω τις μπούκλες μου, αγαπημένες μου συμπάσχουσες δυο-τρία tips είναι η υπόθεση και τίποτε άλλο:

-Τα γνωστά σιλικόνη στις άκρες και αφρό σε βρεγμένο μαλλί τα προσπερνάμε γιατί τα ξέρουμε όλες.

-Στέγνωμα με φυσούνα φυσικά (αλλιώς το να βγεις φριζαρισμένη το έχεις στο τσεπάκι) με το μαλλί γυρισμένο κάτω.

-Ανά διαστήματα καθώς στεγνώνεις ψεκάζεις με υγρή λακ (ποτέ λακ σπρέι στο μαλλί μας!).

-Αφού στεγνώσουν τα τινάζεις επάνω και αρχίζεις να παίρνεις χοντρές τούφες και τις κρεπάρεις ελαφρώς (ψεκάζοντας ξανά με υγρή λακ) με την πιρούνα ναι με την πιρούνα! (όχι που αρπάζεις κυρία μου στο κομμωτήριο την γνωστή τσατσάρα και με κανείς σαν ξασμένη κολοκυθά).

Έτοιμη! Τόσο δύσκολο δεν είναι…..αγαπητά κομμωτήρια δώστε λίγη βάση και στο δικό μας το μαλλί, δεν είναι μονό τα ισιώματα, οι μασιές και τα χτενίσματα γάμου, ευχαριστώ!

Κορίτσια καλή επιτυχία στο σπίτι που την θεωρώ δεδομένη και όποια γνωρίζει κομμωτή/τρια που ξέρει να χτενίζει σγουρό φυσικό να μου το πει να στείλω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και να πάω από εκεί φυσικά.