……σου λέει και εσύ κοιτάς γύρω σου μήπως απευθύνεται σε κανέναν άλλον. Δεν βλέπεις κανέναν και αντιλαμβάνεσαι ότι το λέει σε εσένα, απλά δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί!

Τον τελευταίο καιρό που οι χωρισμοί δίνουν και παίρνουν και οι αιτίες και οι δικαιολογίες έχουν αρχίσει να δημιουργούν σενάρια για ταινίες, μου έχουν γεννηθεί κάποιες απορίες που συζητάμε οι γυναίκες μεταξύ μας στις παρέες μας (ξέρετε σε αυτούς τους καφέδες που το θάψιμο δεν έχει τελειωμό) αλλά θα ήθελα να τις θέσω και ενώπιόν σας μπας και πάρουμε ποτέ καμία σοβαρή απάντηση, από άντρες εννοείται γιατί οι γυναίκες έχουμε πια καταλήξει. Ελπίζουμε πάντα βέβαια να μας πείτε κάτι νέο που θα μας προκαλέσει έκπληξη.

Ερωτώ λοιπόν: «Πότε ένας άντρας λέει στη γυναίκα του ότι θέλει να μείνει μόνος του, να τα βρει με τον εαυτό του;». Τι είπατε; Συγνώμη δεν ακούγεστε; Πάρτε λίγο το μηδέν. Πότε; Ναι ναι ξέρουμε, τότε. Τότε που φεύγοντας από το σπίτι του θα πάει σε ένα άλλο σπίτι που έχει ήδη ετοιμάσει να τον περιμένει (λες και εκεί θα είναι μόνος του, που τόσο το έχει ανάγκη). Γιατί μη μου πείτε ότι οι άντρες δεν έχετε χρόνο να τα βρείτε με τον εαυτό σας; Άπλετο θα έλεγα. Και ζορισμένοι να είστε από όλα πάλι θα βρείτε χρόνο για εσάς, αφού τον απαιτείτε από όλους και κυρίως εμάς και εμείς φυσικά σας τον δίνουμε. Σας απαλάσσουμε οικειοθελώς από όλα τα οικογενειακά βάρη για να μπορέσετε να αποσυμπιεστείτε και να ηρεμήσετε! Γιατί έτσι είναι το σωστό, να είσαι δοτική και συνεργάσιμη με τον άνθρωπό σου όταν σου δηλώνει ότι δεν είναι καλά.

Δηλαδή ρε παιδιά σοβαρά τώρα. Mη το λέτε σαν δικαιολογία της σπιτωμένης γκόμενας. Είναι γελοίο. Τι να βρείτε με τον εαυτό σας; Με ποιον εαυτό σας; Για να τα βρεις με κάποιον πρέπει να τα έχασες. Οι άντρες έχετε μόνο τον εαυτό σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας για να μην πω όλες. Ε αν χάσετε και αυτόν τι να πω…άξιοι της μοίρας σας. Όμως η ατάκα από άντρα ¨θέλω να μείνω λίγο μόνος μου¨ σύμφωνα με τα στατιστικά (τα δικά μου αλλά είναι έγκυρα) σημαίνει ότι θέλω να φύγω, με πνίγεις και συγνώμη αλλά έχω βρει κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον, επέτρεψέ μου να την κάνω……έχω να συσκεφτώ με τον εαυτό μου. Φεύγοντας και σιγοτραγουδώντας το ” Φεύγω για μένα να νιώσω καλά……” στην άλλη γωνία, περιμένει αυτή που θα τον βοηθήσει να τα βρει με τον εαυτό του!!!

Εκεί πρέπει να έχεις την ψυχραιμία να αυτομουτζωθείς πρώτα και μετά να του πεις ” Άμε στο καλό παληκάρι μου!!! και καλά να περνάς και επιστροφές πες εκεί που πας δεν δεχόμαστε” ! Να ρίξεις και αλάτι να μην ξαναγυρίσει για να το δέσεις.

Επειδή παίζει σαν ατάκα, η αλήθεια είναι ότι ήθελα να ρωτήσω τους άντρες να μας πουν τη γνώμη τους αλλά αν είναι σαν αυτά τα ωραία που λένε κάθε φορά δεν τη θέλουμε.