Προτάσεις

Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες

Προτείνει το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο

Μια πρωτότυπη προσέγγιση για το νόημα της ζωής και την επιτυχία είναι το βιβλίο της Dr Mandeep Rai «Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες,».

Αν αναρωτιέστε ποια αξία αποδίδει η συγγραφέας σε εμάς τους Έλληνες, διαβάστε παρακάτω, ακολουθεί spoiler.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κάθε μέρα, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, παίρνουμε αποφάσεις με βάση τις αξίες και τα πιστεύω μας.
Οι επιλογές, οι προκλήσεις ή οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουμε –και ο τρόπος με τον οποίο τις διαχειριζόμαστε– στην πολιτική, στην οικογένεια, στις σχέσεις, στη δουλειά και στο παιχνίδι αποκαλύπτουν κάτι σημαντικό για τον χαρακτήρα, τις επιθυμίες και την προσωπικότητά μας.

Όταν αυτές οι αξίες συνδυάζονται και τις μοιράζεται ένας ολόκληρος λαός, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν ένα έθνος και να διδάξουν στον κόσμο πολύτιμα μαθήματα.

Στις σελίδες του βιβλίου η Dr Mandeep Rai διερευνά το θέμα εξετάζοντας 101 χώρες και προσδιορίζοντας τη βασική αξία καθεμιάς, την αξία που την αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει όλη την ιστορία του πολιτισμού της, με στόχο να δείξει πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτές τις αξίες στη δική μας ζωή.

Σ αυτό το σημείο αποκαλύπτουμε την αξία που κατά την Dr Mandeep Rai χαρακτηρίζει τους Έλληνες. Και το όνομα αυτής: Φιλότιμο/Καλοσύνη

Γράφει η συγγραφέας στον πρόλογο:

«… Η καθοριστική αξία κάθε χώρας προέρχεται από μια μεγάλη ποικιλία πηγών –από την ιστορία του έθνους, τη γεωγραφία του, τη θρησκευτική του τοπογραφία, τις παραδόσεις του, τα δημογραφικά του στοιχεία. …Καθώς η γεωπολιτική, οικονομική, θρησκευτική και περιβαλλοντική αλλαγή εξελίσσεται γύρω από τα έθνη, αυτές οι αξίες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ίδιες…»

Όπως επίσης:

«… γιατί είναι τόσο σημαντικό να εξετάσουμε το θέμα των αξιών; Πιστεύω ότι υπάρχουν πέντε λόγοι:

  1. Μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας …
  2. Μας βοηθούν να κατανοήσουμε τους άλλους …
  3. Μας βοηθούν να εξηγήσουμε τη  ζωή μας …
  4. Μας βοηθούν να επεξεργαστούμε αυτό που θέλουμε στη ζωή μας …
  5.  Μας παρέχουν ένα μηχανισμό για την επίλυση προσωπικών διλημμάτων και δύσκολων αποφάσεων για τη ζωή …»

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες

Η Dr Mandeep Rai είναι διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία στο θέμα των αξιών και έχει συνεργαστεί με εταιρείες, ιδρύματα και μεμονωμένα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 150 χώρες και, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος για το BBC World Service και το πρακτορείο Reuters. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ιδιωτική τραπεζική στην JP Morgan και αργότερα εργάστηκε για τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διάφορες ΜΚΟ, προτού ιδρύσει το πρώτο Ταμείο Επιχειρηματικών Κεφαλαίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία, έχει μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη από το London School of Economics και ολοκλήρωσε MBA στο London Business School, στο Harvard Business School και στο MIT. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Παγκόσμιες Αξίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο του βιβλιοπωλείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *