Σκέφτομαι & Γράφω

Ψυχο-λογικές σχέσεις

Τον θυμάμαι από το Γυμνάσιο, τον ξανασυνάντησα ως συγγραφέα αυτού του βιβλίου. Ο Δημήτρης Φλαμούρης έχει ένα βιογραφικό πολύ πλούσιο, από το Μαθηματικό του  ΑΠΘ, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Αγγλία στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά, τις τράπεζες του Λονδίνου, μέχρι τη σχολή Ψυχολογίας του University of East London και συγκεκριμένα τη Θετική Ψυχολογία.

Αν και άργησα να ξεκινήσω το βιβλίο, όταν το άρχισα δεν ήθελα να το σταματήσω.  Οι διάλογοι θυμίζουν παρεϊστικες συζητήσεις.  Οι απορίες και οι αναζητήσεις του βιβλίου είναι όλα όσα έχουν απασχολήσει εμάς ή τους φίλους μας  και έχουμε κατά καιρούς προσπαθήσει να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις. Οι ιστορίες σχέσεων  που αφηγείται είναι πιθανόν να μας φέρουν στο νου οικεία μας πρόσωπα, φίλους και γνωστούς.

Είναι ένα βιβλίο που σε αναγκάζει  να σκεφτείς και την άλλη όψη του νομίσματος σε όλες τις σχέσεις, να αποδεχτείς ότι το βαθυθέλω σου καθορίζει τις επιλογές σου, να γνωρίσεις τη θετική ψυχολογία και τα χαρακτηριστικά της και να καταλάβεις τελικά ότι, όπως λέει και ο ίδιος, «το κυνήγι της ευτυχίας είναι προσωπική υπόθεση του καθενός».

Υ.Γ Για να είμαι ειλικρινής υπάρχει και μια Λίνα μέσα στο βιβλίο που αν και δεν είμαι εγώ,  κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το βιβλίο!!!

Επισκεφτείτε  το blog του http://dimitrisflamouris.com/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *