Πάει ο σύζυγος να πάρει αντιηλιακή κρέμα.  Βλέπει μια συσκευασία με κρέμα σώματος και προσφορά την αντιηλιακή προσώπου. Εννοείται ότι δεν διαβάζει τίποτα άλλο (άντρας γάρ) του φτάνει που θα κάνει την τρελή αγορά με την προσφορά.

Φτάνει η ώρα της αποκάλυψης οπού στην παραλία ανοίγω το κουτί που αγόρασε, βγάζω την αντιηλιακή σώματος και του προσώπου. Φωνάζω την κόρη (πάλι καλά που δεν έβαλα και στα αγόρια) να τη βάλω αντιηλιακή στο σώμα και ανοίγω να βάλω και στο πρόσωπο. Βλέπω ότι το χρώμα είναι λίγο περίεργο αλλά διαβάζω το κουτί και δε λέει κάτι ανησυχητικό. Βάζω και λίγο στον εαυτό μου για δοκιμή(μη χάσω-η θυσία της μάνας). Καθώς αλείφω διαπιστώνω ότι είναι με χρώμα (ευτυχώς για ανοιχτές επιδερμίδες και δεν βγήκαμε ερυθρόδερμες). Μάνα και κόρη μαύρες στο λεπτό!!! Εντάξει συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!

Πέρυσι που είχα ξανά πάρει με προσφορά ήταν για σκούρες επιδερμίδες και ενώ περίμενε η παρέα έξω από το σπίτι εγώ έβαζα αντιηλιακή στο πρόσωπο για να ξεκινήσουμε για θάλασσα. Για καλή μου τύχη έχω καθρέφτη κοντά στην εξώπορτα και έπεσε το μάτι μου εκεί τυχαία και νόμιζα κάποιος μελαμψος μπήκε στο σπίτι!!! Όταν κατάλαβα ότι ήμουν εγώ με την αντιηλιακή …ξόδεψα μισό πακέτο μωρομάντηλα για να επανέλθω στο φυσιολογικό μου χρώμα.

Επειδή την αγορά την έκανα να ξέρετε εγώ στην παραλία πρόσωπο μαύρο και σώμα άσπρο.

Δηλαδή απορώ με βάση ποια σκέψη έγινε αυτή η κρέμα; Γιατί μονό το πρόσωπο μαύρο δεν λέει. Από την άλλη πες ότι παίρνεις και για το σώμα κρέμα και κάθεσαι και αλείφεσαι πατόκορφα με τις κρέμες και γίνεσαι μελανούρι. Αν μπεις στη θάλασσα και βγεις; Άσε να μην το σκεφτώ καν.

Οπότε καταλήγουμε ότι θέλει προσοχή στις προσφορές αντί ηλιακών γιατί βλέπω να σκάμε μύτη στις παραλίες όλες μαυροτσούκαλα και να καθόμαστε μονό ξαπλώστρα με καφέ στο χέρι και μακριά μη μας πιτσιλίσει κανείς και ξεβάψουμε!!