Όταν καλοκαιριάζει και τα σχολεία κλείνουν μία σκέψη κάνουν όλα τα παιδιά και μία και όλες οι μαμάδες….Πού θα πάμε το απόγευμα να παίξουμε; Και ενώ κάθε φορά που ακούμε τα πιτσιρίκια να επαναλαμβάνουν την ερώτηση και να ζουν όλη μέρα με τον ίδιο καημό, τσατιζόμαστε, εντούτοις όταν κανονίζουμε καφεδάκι με μαμάδες και τα παιδάκια τους και το υλοποιούμε μπορώ να πω ότι επιστρέφουμε σπίτι ίσως  και πιο χαρούμενες από αυτά!!!

Καλοκαίρι και κάνουμε διατριβή στους παιδότοπους και τις παιδικές χαρές. Από τον καφέ που σερβίρουν μέχρι τη μουσική που παίζουν για να περνάμε τελικά και εμείς καλά!!! Είναι η περίοδος που χαλαρές από τις δραστηριότητες του χειμώνα που μας εγκλωβίζουν στα σπίτια μας, κανονίζουμε συναντήσεις για να παίξουν τα παιδιά και να απολαύσουμε και εμείς τον καφέ μας. Αυτές τις συναντήσεις τις λατρεύω γιατί οι συζητήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν από συνταγές, αναλύσεις επί αναλύσεων, ψυχολογική στήριξη, μέχρι συμβουλές αντιγήρανσης.

Το καλύτερο δε όλων είναι ότι δεν διαταράσσει τίποτα την ψυχική μας ισορροπία την ιερή εκείνη ώρα. Ακόμη και να έρθουν όλα μαζί τα πιτσιρίκια να διψάνε, πεινάνε και να θέλουν να τριγυρίζουν εκεί γύρω, εμείς απτόητες θα συνεχίσουμε την κουβέντα για την κρέμα ανάπλασης δέρματος άσχετα αν εκείνη την ώρα από την γκρίνια έχουμε προσθέσει μερικές ακόμη ρυτίδες στο κατά τα άλλα λαμπερό μας πρόσωπο!!

Και όταν περάσει η ώρα και η μουσική είναι ωραία, το γυρνάμε και στο ποτάκι για να γίνει και δική μας διασκέδαση ο παιδότοπος. Καταλήγουμε στο φινάλε να συζητάμε τι ωραία που κάναμε και πήγαμε στον παιδότοπο και κανονίζουμε επιτόπου την επόμενη μάζωξη για να υπάρχει ένα πρόγραμμα….για τα παιδιά μας βασικά.

Σχόλια προς πάσα ενδιαφερόμενο:

  1. Τα παιχνίδια που θέλουν λεφτά μας ξενερώνουν – εκνευρίζουν κατά βάση. Ξεκινάμε με τις καλύτερες διαθέσεις να πάμε τα παιδιά μας στον παιδότοπο και φτάνουμε μετά το πρώτο πεντάλεπτο να το έχουμε σκυλομετανιώσει. Και δεν έχει να κάνει με το παιδί μόνο γιατί είναι παιδί και ό,τι και αν το έχω πει στο σπίτι,  βλέποντας τα άλλα παιδιά ζητάει και αυτό και κάποια στιγμή γίνεται επίμονο και κάποια στιγμή μία μαμά θα κάνει την αρχή για να ησυχάσει και θα ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλες και πιστέψτε με την επόμενη φορά που θα μου περάσει από το μυαλό ο παιδότοπος θα ψάξω και μια εναλλακτική για αρχή και μετά θα καταλήξω σε αυτόν.
  2. Η μουσική βασικός παράγοντας επιλογής παιδότοπου. Η μουσική πρέπει να αρέσει στους γονείς (συνήθως μαμάδες).