Έχεις πάρει άδεια και έχει χαλάσει ο καιρός. Τι κάνεις; Θα σου πω εγώ τι κάνεις. Αυτό που φαντάζεσαι άφησε το τελευταίο. Σε πρώτη φάση αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ότι έχεις άδεια, άρα έχεις ψυχολογία και άρα δεν σε πτοεί τίποτα ακόμη και αν ρίχνει χαλάζι. Αυτό πρέπει να καταλάβεις και εσύ που κατέβασες τα μούτρα σου όταν είδες τί καιρό θα κάνει τώρα που ξεκινάει ή άδειά σου και πιθανόν να έχεις κλείσει διακοπές και ακόμη πιο πιθανόν να είναι οι μοναδικές μέρες μέσα στο χρόνο που μπορείς να ξεκουραστείς. Αυτό ακριβώς θα κάνεις και μην ταράζεσαι καθόλου. Μπορεί το πλάνο που είχες μέσα στο μυαλό σου με θάλασσα όλη μέρα, μαγιό, βερμούδες και βόλτες τα βράδια να αλλάζει λίγο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις εξίσου τις μέρες σου.

Σε δεύτερη φάση ετοιμάζεις μια βαλίτσα με ρούχα για όλες τις καιρικές συνθήκες αλλά και αυτό δε σε ταράζει γιατί όταν ο καιρός δεν είναι καλός είναι μια ευκαιρία να απολαύσεις ύπνο, φαγητό, χαλαρές συζητήσεις με φίλους ή με την οικογένεια. Είναι όλα ανεκτίμητης αξίας και πολύτιμα είτε έχει ήλιο είτε βροχή.

Σε επόμενη φάση κάνεις καμιά προσευχή το κρύο και η βροχή να μην κρατήσουν πολύ γιατί δεν είναι δίκαιο για σένα και το καταλαβαίνω. Ας είναι τουλάχιστον μισές-μισές οι μέρες. Που στη χειρότερη περίπτωση έτσι θα είναι εκτός και  αν σου ευχήθηκε ο Μητσοτάκης και δεν μας το πες από την αρχή να μην γράφουμε τζάμπα.

Και όλα αυτά τα γράφω τη στιγμή που είμαι ήδη δυο μέρες διακοπές και μπάνιο δεν έκανα γιατί έβρεχε την πρώτη μέρα με κρύο και αέρα και φουρτουνιασμένη θάλασσα τη δεύτερη. Όμως όσο φουρτουνιασμένη είναι η θάλασσα τόσο γαληνεμένη η ψυχή μου και όσο υπερβολή και αν ακούγεται μία είναι η αλήθεια. Ότι τον σημαντικότερο ρόλο στο να περάσεις καλά οποτεδήποτε και οπουδήποτε, τον παίζουν η ψυχολογία-διάθεση και η παρέα με την οποία θα μοιραστείς τις στιγμές σου!

Τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε, τον καντεμόσαυρο που σου ευχήθηκε καλές διακοπές εννοείται ότι τον βρίσκεις και τον τουλουμιάζεις έτσι για την αλητεία και αν χρειαστεις βοήθεια με φωνάζεις! Εγώ τον δικό μου τον ξέρω και του τη φυλάω μόλις γυρίσω!!!

Μη μασας τίποτα, είναι η ώρα να περάσεις καλά και μην αφήνεις τίποτα και κανέναν να σου το χαλάσει!❤