Δεν ξέρω αν έγινε αντιληπτό αλλά αυτό ήταν, πάει πέρασε και το Πάσχα που με τόση λαχτάρα περιμέναμε.  Ο απολογισμός του σε πρακτικό επίπεδο έχει καταγράψει  :

 1. Ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ προκομμένων γυναικών για τα τσουρέκια που κάναμε, αν κάναμε, πότε τα κάναμε, αν είναι καλύτερα από τα περσινά, ποια συνταγή κάναμε, πόσα αυγά βάλαμε, πόσο τα ψήσαμε και στο φινάλε αν πέτυχαν ή δεν πέτυχαν για να μην πολυλογούμε.
 2. Αυγά που βάφτηκαν με όποιον τρόπο αλλά τελικά ποιος έβαψε τα πιο ωραία αυγά καταλήξαμε;  Με κρεμμύδι, βαφή Ανατολή (κλασική αξία;), κλωστές, χρώματα ζαχαροπλαστικής,  μαϊντανό, κουρκουμά, λάχανο, παντζάρι και δεν ξέρω και εγώ με τι άλλο ;
 3. Λαμπάδες που μείνανε όπως ήρθαν γιατί κάποιος κοιμήθηκε, κάποιος έκανε παρέα σε αυτόν που κοιμήθηκε κοκ και έτσι ο αριθμός των αχρησιμοποίητων λαμπάδων μετά από μια πενταετία θα φτάνει να τις μοιράσουμε στη γειτονιά αν όχι και στην ευρύτερη περιοχή.
 4. Σοκολατένια λαγουδάκια χωρίς τα οποία δεν νοείται Πάσχα.
 5. Το «Χριστός Ανέστη» που γιορτάστηκε εδώ στη Δράμα τουλάχιστον ένα 7λεπτο νωρίτερα. Νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου αλλά τελικά ήμασταν πολλοί με την ίδια …ιδέα!!! Δεν μας χάλασε βεβαίως απλά μας ήρθε λίγο ξαφνικό για αυτό  το αναφέρω σαν γεγονός.
 6. Κατσίκια που βγήκαν πιο πολλές σέλφι και από εμένα (έλεος!!)
 7. Συζητήσεις γύρω από το σουβλιστό κατσίκι και οι υποσχέσεις (όπως κάθε χρόνο) για το επόμενο που θα είναι τέλειο. Παρεπιπτόντως το δικό μας φέτος ήταν πιο ωραίο από κάθε άλλη χρονιά.
 8. Οικογενειακές μαζώξεις ανεκτίμητης αξίας πάντα με νέες εισόδους και κάποιες ηχηρές εξόδους.
 9. 2-3 κιλάκια που ήρθαν για να μείνουν ενώ το τέλος των πασχαλινών διακοπών σφυρίζει και τη λήξη των δικαιολογιών. Να θυμίσω σε αυτό το σημείο  ότι ο χρόνος για το καλοκαίρι που μετράει αντίστροφα είναι λίγος, πολύ λίγος….και άρα τρεχάτε ποδαράκια μου….
 10. Play station, tablet, DVD, κινητά και όλα τα λοιπά ηλεκτρονικά μέσα που πήραν φωτιά από τα δακτυλάκια των μικρών- μεγάλων μαθητών που ρίξαν ΤΟ αραλίκι όλες αυτές τις μέρες των πασχαλινών διακοπών.
 11. Τσάντες που πετάχτηκαν σε μια γωνιά εκείνη την Παρασκευή και μετακινήθηκαν κατά τη διάρκεια καθαρίσματος μόνο.

Και του χρόνου με υγεία και αγαπημένα πρόσωπα!!! Κεφάλια μέσα για όλους. Επόμενος σταθμός το καλοκαίρι και όπως λέγαμε και στο χωριό μου Summer is loading…