Μαγειρεύω

Αλμυρό κέικ

Η αλήθεια είναι ότι εγώ και το αλμυρό κέικ δεν συμπαθιόμαστε ιδιαίτερα και επίσης όσες φορές προσπάθησα να κάνω, κάτι δεν πήγε καλά. Σε αυτό εδώ το σημείο έρχεται η γειτόνισσα Κική να δώσει λύση στο πρόβλημά μου με μια συνταγή της μανούλας της εγγυημένη και εύκολη. Είναι γεγονός ότι άλλαξα γνώμη για τα αλμυρά κέικ και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή λύση για πρωινό ή για έναν καφέ με τις φίλες ή για μπουφέ σε πάρτυ!!!

Υλικά

1/2 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα γιαούρτι

2 κούπες τριμμένη κεφαλογραβιέρα

1 κούπα ζαμπόν φέτες(200 γρ)το ψιλοκόβω μετά με το μαχαίρι

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο πιπέρι

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

3 αυγά χωρισμένα

Εκτέλεση

Ανακατεύετες όλα τα υλικά μαζί εκτός τα ασπράδια τα οποία τα κάνετε σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε την μαρέγκα στο μίγμα και ανακατεύετε απαλά προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Αυτό ήταν! Τόσο απλό!! Τοποθετείτε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη στενόμακρη φόρμα και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 30-35′.

14646800_1196394830428192_637091905_o

Καλή επιτυχία!!!!

2 Comments

    • Λινα από το justLina

      Εχεις δικιο μωρε και εγω ξενερώνω με κεικ αλμυρο αλλα το τρωνε τα παιδια, ο κόσμος γυρω, οι φίλοι κλπ….ανώμαλοι παιδί μου τι να πεις …αλμυρό κέικαπό μόνο του είναι ανώμαλο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *