Σκέφτομαι & Γράφω

Μια μέρα άδεια…..τόσο απλά!!!

Είναι ακόμη 11 το πρωί, ο Θεός και ο κόσμος όλος δηλαδή σου έχει δώσει δείγματα ότι η μέρα δεν θα είναι καλή, τα χαρτιά στοίβα στο γραφείο, κόσμος μπαίνει κόσμος βγαίνει, τα τηλέφωνα χτυπάνε άλλοτε για δουλειά άλλοτε για οικογενειακά (ο ένας θα σχολάσει νωρίτερα λόγω απεργίας, ο άλλος χτύπησε, ο άλλος βράχηκε και δεν έχει δεύτερη αλλαξιά κλπ)….ήδη μπαφιασμένη!!!

Και ενώ δεν ελπίζεις σε κάτι καλύτερο για σήμερα και η ψυχική σου ηρεμία έχει πάει περίπατο ξαφνικά σκάει μπροστά στα ματιά σου σαν πυροτέχνημα: ΑΔΕΙΑ! Ε ναι χρειάζομαι μια μέρα άδεια….από όλα…! Και αρχίζω να το καλοσκέφτομαι και αρχίζω να νιώθω τη διάθεση μου αργά αλλά σταθερά να ανεβαίνει και πέφτω με τα μούτρα στην δουλειά για να διεκπεραιώσω όσα περισσότερα μπορώ γιατί αύριο το αποφάσισα θα πάρω άδεια! Και μάλιστα ενώ τα σχολεία δεν έχουν ακόμη κλείσει…(το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;)

Οπότε κορίτσια μου το πλάνο έχει ως εξής: Σηκώνεσαι το πρωί (αξημέρωτα ξανά αλλά σήμερα δεν πειράζει), ετοιμάζεις σαντουιτσακια, κεικάκια, νεράκια, τσαντάκια, δίνεις και σου δίνουν φιλάκι τρυφερό στο μάγουλο πριν φύγουν για το σχολείο, χαμόγελα, γλυκές καλημέρες, όλα καλά όλα ανθηρά…. κλείνεις πόρτα και μένεις μονή!!! Και είναι ακόμη 07:55, είναι δυνατόν;

Πρώτη δουλειά φυσικά καφεδάκι, δεύτερη τηλέφωνο στην κολλητή για να πιείτε τον καφέ παρέα, τρίτη ψώνια στα γρήγορα από την γειτονιά, τέταρτη βόλτες μέχρι να γυρίσουν οι μικροί βάρβαροι από το σχολείο….εναλλακτικά μείνετε μέσα όλη την ημέρα απολαμβάνοντας το σπάνιο γεγονός ότι το σπίτι είναι όλο δικό σας και κυριαρχεί απόλυτη ησυχία παντού… Αξία ανεκτίμητη! Σενάρια πολλά και διαφορετικά για να δώσετε στον εαυτό σας το πολυπόθητο boost πριν επιστρέψετε στην κουραστική σας καθημερινότητα….

Προσοχή!!! Μακριά από δουλειές γιατί πάλι μπαφιασμένες θα επιστρέψετε την άλλη μέρα στο γραφείο!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *