κουραμπιέδες σε 10 λεπτά
Μαγειρεύω

Κουραμπιέδες σε 10 λεπτά

Η πιο γρήγορη συνταγή για κουραμπιέδες είναι οι “κουραμπιέδες της Τούλας” όπως είναι γραμμένη στο τεφτέρι που ξεθάβεται κάθε τέτοια εποχή. Είναι η πρώτη και η μοναδική συνταγή κουραμπιέ που έκανα και δεν την αλλάζω. Όταν λέμε κουραμπιέδες σε 10 λεπτά, το εννοούμε!!!

Υλικά

250γρ. φυτίνη

125 γρ. μαργαρίνη

125 γρ. αγελαδινό βούτυρο

1/2 ποτήρι άχνη

1 1/2 ποτήρι αμύγδαλα

1 βανίλια

5 ποτήρια αλεύρι

*Όπου ποτήρι, το κλασικό νεροπότηρο της παλιάς εποχής και όχι τα ποτήρια σαν κανάτες!

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο βαθμούς για να τα καβουρδίσουμε και να έχουν λίγο αυτό το κάψιμο στην γεύση που κάνει τη διαφορά.

Αναμειγνύουμε τα βούτυρα (τα έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες, να μαλακώσουν) με την άχνη και τη βανίλια και ρίχνουμε το αλεύρι. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί γιατί το τελευταίο ποτήρι μπορεί να μην το σηκώσει όλο. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι. Έχουμε βγάλει τα αμύγδαλα και είτε τα βάζουμε ολόκληρα είτε τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε στη μισή ζύμη αμύγδαλα και να κάνουμε την άλλη μισή σκέτη.

Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Τα πατάμε λίγο με το δάχτυλο από πάνω για να κάτσει η άχνη καλύτερα όταν ψηθούν. Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και να κάνουμε πιο εορταστικούς κουραμπιέδες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25-30 λεπτά. Όταν βγάζουμε τα ταψιά, αφήνουμε να κρυώσουν οι κουραμπιέδες καλά και μετά πασπαλίζουμε με άχνη. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι να φαγωθεί και ο τελευταίος 10. 9. 8, 7….

Οι κουραμπιέδες σε 10 λεπτά είναι χρονομετρημένοι με την προϋπόθεση ότι κάποιος μικρός βοηθός θα πλάσει τα κουραμπιεδάκια!!!

κουραμπιέδες σε 10 λεπτά

Καλή απόλαυση και Καλά Χριστούγεννα!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *