Σκέφτομαι & Γράφω

Η κάλτσα, της κάλτσας, την κάλτσα, ω κάλτσα!!!

Πόσο με έχει κουράσει άραγε, μα πόσο το θέμα της κάλτσας. Αγώνας καθημερινός να βρεθούν ζευγάρια καλτσών επί πέντε. Άγχος για την ανεύρεση ζευγαριού λες και δεν είχαμε άλλα προβλήματα, πλήτταμε, μέχρι που άρχισαν να χάνονται οι κάλτσες.

Και άντε εγώ μπορώ να βάλω και δυο κάλτσες διαφορετικές ειδικά τώρα που αρχίζουμε να φοράμε τα κλειστά και τα ψηλά τύπου μποτάκι.- μπότα.  Είναι αυτό που πας να πάρεις παπούτσια και όταν έρθει η ώρα να δοκιμάσεις λες «εντάξει εγώ να δω ήθελα, θα το σκεφτώ και θα ξανάρθω». Πόση ξεφτίλα να ζήσεις με διαφορετικές κάλτσες και μπορεί και καμιά τρύπα που δεν πρόσεξες. Θέμα μεγάλο και βασανιστικό η κάλτσα αλλά δεν είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση για μένα.

Για τα παιδιά είναι θέμα που μπορεί η κάλτσα να διαφέρει σε μια ριγα και να κάνουν σκηνικό. Σιγά πουλάκι μου σιγά , τι είναι μια ριγούλα αν είναι μπλε ή μπλε σκούρη ή ακόμη και μαύρη. Δεν κατάλαβα; Βγάζετε τα παπούτσια και δείχνετε τις κάλτσες σας; Εντάξει φαίνεται λίγο από τη φόρμα και τι έγινε; Άντε άντε γιατί  σας έχω καλομάθει λες , και δεν εξηγείς τι εννοείς απλά τρέχεις να βρεις την κάλτσα.

Μια ερώτηση μόνο έχω προς νοικοκυρές και μη (δεν έχει να κάνει): «Εσείς τα ζευγάρια τα βρίσκετε;», στις κάλτσες εννοώ γιατί για τα άλλα χρειάζεται να γραφτούν βιβλία ολόκληρα. Δηλαδή δεν έχετε κάλτσες που συμπεριφέροντε σαν να μην είχαν ποτέ ταίρι;  Πάντα μόνες και ξεχασμένες στην άκρη του κάδου ή του πλυντηρίου. Μόνες τους πάνε έρχονται και ενώ έχεις άδεια καλάθια, άδειο πλυντήριο και συμμαζεμένα όλα, δεν βρίσκεις τη δεύτερη;

Λογικά να το δεις δεν εξηγείται . Δηλαδή παίρνεις 5 ζευγάρια καινούργιες κάλτσες για να γλυτώσεις από το πρόβλημα και ξαφνικά στο δεύτερο πλύσιμο ψάχνεις να βρεις το ζευγάρι τους. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως υπάρχει κάπου κάτι που καταπίνει κάλτσες.

Κάθε φορά μετά από όοοοοολα τα πλυντήρια μαζεύεται μια λεκάνη με κάλτσες, Την γυρίζεις ανάποδα, μαζεύεστε οικογενειακώς και παίζετε το παιχνίδι : «’Όποιος κάνει ζευγάρι κερδίζει ένα καινούργιο καλτσοσετ (φαντάσου πόσο σπάνιο φαινόμενο είναι που τολμάς να ρισκάρεις τη νίκη και μάλιστα προκαλώντας άλλους τέσσερις.) Συνιστάται και σαν επιτραπέζιο οικογενειακό παιχνίδι!!!

Πάντως αν σε εσάς δεν συμβαίνει αυτό να μου το πείτε να δω πιο σοβαρά το θέμα γιατί προς το παρόν απλά το διασκεδάζουμε δηλαδή οι άλλοι γιατί εγώ τσατίζομαι!!!

Υ.Γ Το γεγονός ότι υπάρχει παγκόσμια ημέρα για τις χαμένες κάλτσες δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα. Μπορώ να πω ότι από την ώρα που το είδα νιώθω καλύτερα στη σκέψη ότι προφανώς μιλούνια κόσμου ζουν το ίδιο δράμα. Θα επανέλθω με εορταστικό αφιέρωμα στις 9 Μαϊου λοιπόν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *