Είναι τόσες πολλές οι άτιμες που δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις σε όλη σου τη ζωή πάνω σε μία τουλάχιστον οπότε να ξέρεις τι σε περιμένει.  Ψάχνοντας λοιπόν να βρω τους λόγους που αγαπώ τη δικιά μου κολλητή Μαρία βρήκα τόσους που θα σας κάνω να τις αγαπήσετε και εσείς και αν δεν έχετε ούτε μία, που αποκλείεται γιατί φυτρώνουν παντού, να ψάξετε να βρείτε.

Καταρχήν και μόνο το γεγονός ότι το όνομά της Μαρίας είναι το όνομα της Παναγίας μητέρα όλων και πάνω από όλα του Ιησού φτάνει για να τη λατρέψεις. Σκέφτεσαι ότι από όλα τα χαρίσματά της Παναγίας κάτι θα έχει και αυτή η Μαρία (υπομονή, πίστη, επιμονή, αγάπη, σοφία, ταπεινοφροσύνη και τόσα άλλα μα πάνω από όλα μεγαλείο ψυχής).

Επίσης σύμφωνα με τα χριστιανικά βιβλία τα αρχικά του ονόματος Μαρία σημαίνουν

Μόνη = Μόνο
Αύτη = αυτή
Ρύσεται = θα μας σώσει
Ιού = από το δηλητήριο του σατανά
Άπαντας = όλους

Αυτό βέβαια καλό είναι να μην  το πείτε γιατί δεν βλέπω να κατεβαίνουν από το καλάμι ποτέ!!! Είναι που είναι ψωνάρες θα έχουν και λόγο σοβαρό πλέον. Γιατί αυτό μπορεί να έχει ερμηνεία χριστιανική, ότι από τη στιγμή που έφερε τον σωτήρα του κόσμου στη γη μας σώζει καθημερινά από τον Σατανά, οι Μαρίες όμως θα πιστεύουν ότι τις αφορά προσωπικά και ότι μας έχουν πλέον στο χέρι.

Ενδιαφέρον έχει και η αριθμολογία του ονόματος Μαρία που λέει ότι είναι  φιλόδοξες, πετυχαίνουν τους στόχους τους, είναι ικανές, οργανωτικές και τέλος κοινωνικές. Πόσα καλά πια να έχει ένας άνθρωπος!

Συγνώμη αλλά αν δεν βρήκατε ακόμη λόγους να τις αγαπήσετε τι να πω…….Δηλαδή τι άλλο θέλεις να έχει ένας άνθρωπος για να τον έχεις φίλο;

Εγώ πάντως έχω βρει μια Μαρία που αγαπώ γιατί έχει όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα και σήμερα που γιορτάζει εύχομαι να είναι γερή και να μας δίνει λίγη από τη χάρη της και εμάς τις ταπεινές απλές θνητές φίλες της!!!

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν!