Η χαρά σου που θα φύγεις διακοπές μεγάλη. Θα αδειάσει το κεφάλι σου, θα μυρίσεις θάλασσα, θα κυλιστείς στην αμμουδιά, θα χαλαρώσει το μάτι σου βλέποντας το απέραντο γαλάζιο, θα ξεθολώσει ο εγκέφαλος με την παρέα και τα γέλια που προμηνύονται.
Πριν γίνουν όμως όλα αυτά, εσύ πρέπει να ετοιμάσεις βαλίτσες για την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ρούχα για 5 άτομα και για 7 μέρες.
Δεν φτάνει μάνα μου το αμάξι δεν φτάνει, νοικιάστε και ένα τρίκυκλο να σέρνετε, ένα τρέιλερ και όποιος δεν χωράει με το πατίνι δεμένος από πίσω.
Ας τα δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και με σειρά. Τρία τα παιδιά επί εφτά μέρες το λιγότερο που θέλεις χωρίς να υπολογίσεις τα απρόοπτα, πόσα βγαίνουν για τον καθένα;
Με νούμερα: 7 βρακιά, 7 κάλτσες, 7 φανέλες, 7 παντελονάκια, 7 μπλουζάκια και όλα αυτά επί τρία με την προϋπόθεση ότι δεν θα λερωθούν όλη μέρα, δεν θα κατουρήσει ο μικρός πάνω του (μόλις έβγαλε το pampers) και τέλος πάντων μιλώντας για τις πιο ιδανικές συνθήκες. Δηλαδή 21 από όλα επί 5 είδη σύνολο 105 πράγματα βασικά. Βάλε πετσέτες θαλάσσης, μαγιό από δύο γιατί και οι μέρες πολλές, (2*3)*2= 12 ακόμη πράγματα. Σύνολο 105 +12 = 117. Σε αυτά προσθέτουμε από ένα μπουφανάκι (3), από 2 μακριά παντελονάκια και μπλουζάκια γιατί δεν ξέρεις τι καιρό θα συναντήσεις και είναι πολλά τα χιλιόμετρα (6+6) και άλλες δυο γύρες από τα βασικά είδη για έκτακτη ανάγκη δηλ 2*5*3 = 30. Και τέλος προσθέτουμε και από ένα πυτζαμάκι για τον ύπνο (3). Ας κάνουμε την πρόσθεση στα βασικά πραγματάκια 117+3+12+30=3 = 165 πράγματα.
Και ήρθε η ώρα για τα παπούτσια. Ξυπόλητοι θα γυρνάμε; Βάλε από μία παντόφλα για το δωμάτιο (3), ένα παντοφλάκι τύπου crocs για τη θάλασσα (3) και ένα κλειστό ή πέδιλο για βράδυ (3). Σύνολο 165 + 9= 174. Εδώ δεν προστίθενται σαμπουάν, κρέμες, οδοντόκρεμες-οδοντόβουρτσες κλπ. Και τρεις τσάντες παιχνίδια, ηλεκτρονικά, βιβλία, παιχνίδια θαλάσσης
Φυσικά αυτά είναι τα πράγματα για τους τρεις μικρούς ταξιδευτές, οι άλλοι δύο οι μεγάλοι θα περιοριστούν στο χώρο που περισσεύει (και άντε ο άντρας, η γυναίκα πώς να περιοριστεί που ποτέ δεν μπορεί να αποφασίσει τι ρούχα θα πάρει και τα παίρνει όλα, φοράει τα μισά και τα ξαναπλένει όλα γιατί βάλε βγάλε βαλίτσα λερώθηκαν. Άσε που μπορεί να έχει ζέστη, κρύο, χιόνι, άνθρωπος είσαι να μην έχεις από όλα). Τέλος πάντων θα περιοριστεί και αυτή από τις 3 δικές της στη μία και 10 σακούλες (τα βάζεις σε σακούλες για να μην φαίνεται ότι κουβαλάς πολλά, η μόνη ξεφτίλα βέβαια είναι όταν κατεβάζεις τα μπαγκάζια στον προορισμό σου που σε κοιτάνε να κουβαλάς και τρομάζουν αλλά και τι πειράζει, μήπως θα σε ξαναδούνε; )
Και ερωτώ; Πόσες μέρες χρειάζεσαι άραγε για να τις ετοιμάσεις; Τι πιθανότητες έχεις να μην ξεχάσεις πράγματα; Βέβαια η αισιόδοξη ματιά είναι ότι δεν πας στα βουνά οπότε και κάτι να χρειαστείς μπορείς να το βρεις και εκεί που πας. Επίσης θάλασσα θα είσαι και δεν είναι ανάγκη να είναι όλα σεταρισμένα και όλα τέλεια. Δηλαδή και μια μέρα αν δεν έχεις ένα παντελονάκι να βάλεις το παιδί σου και γυρνάει με το βρακί δεν τρέχει κάτι, αρκεί να μην συμβεί αυτό σε σένα. Αν δεν έχεις και πυτζαμάκι για τον ύπνο και κοιμηθεί με το φανελάκι πάλι καλά. Θέλει δηλαδή γενικότερα μια πιο χαλαρή ματιά ακόμη και αν κάτι πάει στραβά τελικά γιατί …..καλοκαίρι είναι γαμώτη μου…..θάλασσα, ήλιος, αγάπη, τσιπουράκι και τα βλέπεις όλα καλύτερα μη σου πω και όλα τέλεια!!!
Θα ανεβάσω φώτο όταν τις ετοιμάσω!!
Παρακαλώ φίλες μου δώστε τα φώτα σας για να ελαττώσουμε την πιθανότητα να γυρνάμε γυμνοί στις διακοπές!!