Πριν λίγα χρόνια σε όλες τις παρέες μόλις καλοκαίριαζε ήταν το μόνιμο θέμα συζήτησης. Ξεκινούσαμε από το «πού θα πάτε διακοπές το καλοκαίρι» και φτάναμε να κανονίζουμε και για τον επόμενο χειμώνα. Τώρα σε ρωτάνε τι θα κάνεις το καλοκαίρι και κοιτάς πίσω σου μήπως ρωτάνε άλλον. Το μόνο που απαντάμε όλοι είναι «ε θα δείξει μωρέ».

Δηλαδή πότε θα δείξει, Ιούλιος πήγε. Α ναι ξέρω, όλοι γίναμε της τελευταίας στιγμής, όπου μας βγάλει ο δρόμος, όπως βγει χωρίς πρόγραμμα, όπου να ναι και άλλα τέτοια που ακούς και αναρωτιέσαι «μόνο εγώ έχω κανονίσει;». Όχι όχι μη ταράζεσαι, όλοι κάτι έχουν κανονίσει απλά το θέμα είναι ότι δεν τολμάει κανείς να πει ότι έχει κανονίσει γιατί όλο και κάποιος θα βρεθεί να τον αγριοκοιτάξει και να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα λες και ζήτησε δανεικά για να πάει διακοπές ή πρέπει να πάρει άδεια για να αριβάρει. Συνήθως βέβαια αυτοί που αγριοκοιτάζουν είναι αυτοί που έχουν ένα παραθαλάσσιο που μπορούν να αράξουν όλο το καλοκαίρι και δεν τους νοιάζει αν εσύ δεν έχεις και μπορεί να καίγεσαι στους τοίχους του σπιτιού σου…ας πρόσεχες.

Βέβαια αν με ρωτάτε (που δεν με ρωτάτε αλλά δεν με απασχολεί πια) καλά κάνετε και εσείς που δεν λέτε τίποτα γιατί είναι και το μάτι το άτιμο που κάποιους τους πιάνει άσχημα. Έχεις κανονίσει δηλαδή διακοπές και από τη χαρά σου δεν κρατήθηκες και το πες παντού (κάποια μου θυμίζει, κάποια μου θυμίζει). Έρχεται ο καιρός να πάτε τις διακοπούλες σας και ξεκινάτε με τις καλύτερες προδιαγραφές. Ας κάνω μια πρόβλεψη των συνθηκών που θα ακολουθήσουν…..το ένα παιδί πυρετό, το άλλο εμετό, το δωμάτιο θα είναι προβληματικό, η θάλασσα πρώτη χρονιά θα βγάλει μέδουσες, ο άντρας θα πατήσει αχινό, εσένα θα σου έρθει περίοδος ξαφνικά και μετά θα σε ρωτάει η φίλη σου που είσαστε μαζί διακοπές «Είπες σε κανέναν ότι θα πάμε διακοπές; Μίλαααα!!!!» χαχαχαχ. Και κάπως έτσι και εσύ που μιλούσες, δεν ξαναμιλάς!!!

Το ωραίο βέβαια είναι ότι ενώ κανείς δεν πάει διακοπές, όταν μπαίνεις στο facebook είναι όλο ανεβασμένες φωτογραφίες από διακοπές με φοβερές καλοκαιρινές ατάκες ….«Φιλιά από Κρήτη», «Ήλιος, θάλασσα και καλή παρέα» –  νιώθει ευλογημένη στην Ρόδο, «Καλοκαιρινές καλημέρες από Χαλκιδική!», «Παράδεισος!» – νιώθει ότι την αγαπούν στη Σαντορίνη, «Τσιπουρομεζέδες στην ακροθαλασσιά» – τρώει τα πάντα στη Χίο και άλλα τέτοια που αγαπάμε να διαβάζουμε από όλους εσάς που δεν ….έχετε κανονίσει τίποτα για φέτος το καλοκαίρι!!!!

Τελικά και φέτος διακοπές κανένας δεν βλέπω να πηγαίνει, άτιμη κρίση !!!!