Όταν έχεις δει το θάνατο να σου γνέφει και εσύ του γύρισες την πλάτη και έφυγες, είσαι αποφασισμένος να ζήσεις!!

Είδα τη φλόγα στα μάτια του, είδα το πείσμα ότι θα τα καταφέρει, είδα την επιμονή του και τη θέλησή του για ζωή. «Μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία ο Θεός», είπε.

Έτσι ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα, με την πιο αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Ένας άνθρωπος που έγραφε χιλιόμετρα την ημέρα, που δεν έπινε δεν κάπνιζε, δεν δεν δεν πριν 4 μήνες έπαθε εγκεφαλικό. Ένας άνθρωπος που ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα στη δουλειά και ξαφνικά μια Δευτέρα ήρθε άλλος στη θέση του. Μου κακοφάνηκε τόσο που ρώτησα γιατί και τότε μου είπαν ότι  αρρώστησε και θα κάνει καιρό να έρθει.

Όταν συναναστρέφεσαι κάθε μέρα με κάποιους ανθρώπους παύουν να είναι απλοί συναλλασσόμενοι και γίνονται γνωστοί και φίλοι. Οι πιο ωραίες συζητήσεις γίνονται στο γκισέ, ανταλλαγή απόψεων, αναλύσεις επι αναλύσεων και συζητήσεις που αφορούν από την απλή καθημερινότητα μέχρι την πολιτική, τη  θρησκεία και ό, τι άλλο μπορεί να φέρει μια κουβέντα. Θέλω να πω δηλαδή ότι δενόμαστε με τους ανθρώπους  που συναντάμε στη δουλειά μας και αποκτάμε οικειότητα.  Όταν μάθαμε για το συμβάν σοκαριστήκαμε και ενώ μαθαίναμε τα νέα του πάντα υπήρχε μια ανησυχία για την πορεία του αν και από όσο τον ξέραμε με τόσο πείσμα δεν υπήρχε περίπτωση να μην νικήσει το χρόνο.

Έτσι έγινε και έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί στη δουλειά…για δουλειά. Δεν σταμάτησε να μιλάει λεπτό και πολύ καλά έκανε. Ήθελε να τα πει όλα, από εκείνη την ημέρα που του άλλαξε τη ζωή μέχρι και σήμερα που ενώ του είπαν οι γιατροί σε 6 μήνες αυτός είναι ετοιμοπόλεμος στους τρεις, που ενώ του είπαν οι γιατροί μία προπόνηση την ημέρα, αυτός κάνει τρεις για να είναι σήμερα έξω και να έχει επανέλθει πλήρως στη φυσιολογική του ζωή.

Είναι από αυτές τις μέρες που χαμογελάς χωρίς να έχεις ιδιαίτερο λόγο, έχεις δει όμως πώς είναι κάποιος που επέστρεψε στη ζωή!!! Σπίθες έβγαζαν  τα μάτια του και εμάς φωτίστηκε το πρόσωπό μας. Έχει παιδί που πρέπει να το δει να μεγαλώνει, έχει γυναίκα που τον αντέχει τόσα χρόνια και θέλει και άλλα. Έχει ζωή ακόμη, αυτό του είπε και ο Θεός και εύχομαι να συνεχίσει να είναι καλά!!

Μου έφτιαξες την ημέρα γιατί έτσι έμαθα εγώ, θέλω στα παραμύθια μου happy end και όταν σε είδα το πρωί αυτό σκέφτηκα!!!