Φίλες μου αγαπημένες, φίλοι μου εκλεκτοί,

δεν ξέρω πως τα πήγατε τις εβδομάδες που μας πέρασαν, και αν ολοκληρώσατε τις εκκρεμότητές σας με το ζώδιο του Ζυγού, όμως έχουμε ένα ολοκαίνουριο προβληματάκι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εβδομάδα: το φεγγαράκι το λαμπρό. Σε κάτι παραπάνω από μια βδομαδούλα θα είναι πανσέληνος, και η Πανσέληνος του Ζυγού είναι μια πανσέληνος διαφορετική από τις άλλες.

Θυμάστε φαντάζομαι από τη μυθολογία της τρίτης δημοτικού το μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης; Που η Περσεφόνη ήταν η μπέμπα της Δήμητρας και πήρε έναν γαμπρό που δεν τον ήθελε η μάνα της γιατί ήταν ο Άδης και έτσι κατέληξε να περνάει έξι μήνες με τα πεθερικά στον κάτω κόσο και έξι μήνες με τη μάνα της πάνω στη Γη; Ε, αυτή η Πανσέληνος που μας έρχεται είναι η Πανσέληνος της Περσεφόνης, ενώ στα ηλιακά ζώδια κυριαρχεί η μάνα της η Δήμητρα, όπως σας εξηγούσα την περασμένη εβδομάδα. Είναι λοιπόν η στιγμή του αποχωρισμού μάνας και κόρης, οπότε τα δέντρα αρχίζουν να ρίχνουν φύλλα κι ετοιμάζονται να κάνουν τα ψόφια όλον το χειμώνα, τα σποράκια ψάχνουν να χωθούν βαθιά στη γη για να τη βγάλουν στα κρύα, και το σύμπαν έχει γενικά μια διάθεση θρήνου και σπαραγμού. Αν λοιπόν λάβετε μια αύρα λύπης και καταστροφής μη πανικοβληθείτε – δεν είστε εσείς, δεν έχετε προαίσθημα κακό, δεν συμβαίνει κάτι περίεργο. Είναι ένας από αυτους τους περίεργους συντονισμούς εποχής και φάσης της σελήνης που μας ανταριάζουν λίγο.

Μπορείτε να προετοιμαστείτε γι’αυτό και να είστε έτοιμοι όταν έρθει. Κεριά ή αποσμητικά χώρου με άρωμα κανέλας, κέικ καρότου, ψωμί ζυμωμένο απ’τα χεράκια σας, ζεστό τσάι rooibos (αυτό που μυρίζει πριονίδι) (κι αν δεν μπορείτε να βρείτε, βράστε να πιείτε λίγο πριονίδι), όλα βοηθούν.

Προβλέψεις:

Ζυγαριές: Ελάτε, μην κάνετε έτσι, αφού σας αγαπάμε όλους σας.

Σκορπιοί: Καλά εμάς όλους μας πιάνει η αύρα του Οκτώβρη, κι εσάς σας βγαίνει το φλερτ, ε;

Τοξότια: Περίοδος ευστοχίας. Εμπρός μαρς.

Κατσίκια: Ψυχραιμία και οργάνωση, όλα θα τα προλάβετε.

Νερορίχτες: Λίγο προσοχή σε παθήσεις που σχετίζονται με το στρες.

Ψάρια: Μη σας ψαρώνει η εποχή, μια χαρά τα καταφέρνετε.

Κριάρια: Η φαντασία σας οργιάζει, αντί να ανησυχείτε με αυτά που φαντάζεστε, βάλτε την να κάνει κάτι δημιουργικό.

Τάυροι: Η στασιμότητα σας αγχώνει, κάντε μια προσπάθεια να προχωρήσετε τώρα τις υποθέσεις σας.

Διδύμια: Δεν μασάτε τίποτε, ποτέ.

Καβούρια: Ακροβατείτε ανάμεσα στη δεξιοτεχνία και την τελειομανία. Προτιμήστε την πρώτη, το τέλειο είναι εχθρός του καλού.

Λιοντάρια: Μην αρχίσετε κάτι καινούριο τώρα. Περιμέντε από Νοέμβριο.

Παρθένια: Τώρα είναι η ώρα. Δώστε του να καταλάβει.