Στις αγκαλιές μερικών ανθρώπων χωράνε τόσα πολλά παιδιά που τα δικά τους είναι λίγα. Άσε που μεγαλώνουν γρήγορα και χάνεται η μαγεία. . Αρχίζεις λοιπόν και γεμίζεις την αγκαλιά σου με  ανίψια από αδέρφια  – άλλος μεγάλος έρωτας – με ανίψια απο ξαδέρφια παιδιά των φίλων, συναδέλφων, γειτόνων. Γενικώς παιδάκια!  Παντού και πάντα!  Η ανάγκη αυτή για μας που έχουμε μια σχετική τρέλα με τα μικρά δε τελειώνει ποτέ,  ίσα ίσα αυξάνεται με τα χρόνια! Έτσι νιώθω ή καλύτερα ένιωθα ως τώρα… Ας εξηγηθώ όμως…
Έχω την χαρά και την τιμή να έχω στη ζωή μου φίλους που τους νιώθω καλύτερα από συγγενείς.  Ανθρώπους που θα σηκώσω το τηλέφωνο να τους πω δυο κουβέντες γιατί δε νιώθω καλά και θα καταλήξω να κλαίω από τα γέλια.  Αυτοί οι άνθρωποι δε θες πότε να λείψουν απ τη ζωή σου. Δε θες να καταλήξουν ένα απλό τηλεφώνημα την ημέρα των γενεθλίων και τίποτα παραπάνω. Χρειάζεσαι την καθημερινοτητα τους και τη γνώμη τους γιατί τους εμπιστεύεσαι. Άλλοι από αυτούς  μπορεί να ζουν μακριά  αλλά έχουν θέση γύρω σου. Χρειάζεσαι έναν ισχυρό δεσμό έχεις ανάγκη την σχέση μαζί τους . Αυτοί λοιπόν είναι οι κουμπάροι μου!

Είναι οι συγγενείς που διάλεξα ! Είναι η οικογένεια μου. Ο αδερφός κι η αδερφή που δε μπορούμε να έχουμε.  Είναι οι φίλοι που μου εμπιστεύτηκαν τα ονόματα των παιδιών τους. Που μου άλλαξαν το “φίλη” σε “κουμπάρα”! Τα παιδιά τους δε θα με φωνάζουν κυρία Εύη  αλλά “νονά”!! Πόσο κοντά στο “μαμά”!
Έτσι εκτός από την Έλενα που είναι στα 19 πια και είναι φυσική κόρη μου, εχω άλλες δύο κόρες. Την Ζωή και την Ειρήνη ( που τη βάφτισε η Έλενα). Παιδιά καρδιακών φίλων. Είναι τα πνευματικά μου παιδιά κι έχω υποχρέωση να τα κακομάθω όπως τα παιδιά μου!
Πριν λίγες μέρες στη ζωή μου  “έσκασε μύτη”  κι ένα ακόμη πλασματακι, ακόμη μια σουσουραδα που προβλέπεται να μας τρελάνει !!! Για τρίτη φορά λοιπόν νονά σε μια φάση που η ανάγκη μου να δώσω αγάπη σ ένα μωρό ήταν τεράστια.
Απευθυνόμενη στους κουμπάρους μου, που μου εμπιστεύτηκαν τις κόρες τους …
-Ευχαριστώ για την αγάπη σας! Θα είμαι δίπλα στα παιδιά μας όσο μπορώ!