Έκανα τρελή δίαιτα για να δείχνω μικρότερη γιατί ως γνωστόν τα κιλά μεγαλοδείχνουν και καμιά μας δε το θέλει! ! Πετυχαίνοντας λοιπόν το στόχο μου, μετά κόπων και βασάνων, κατέβηκα στο κέντρο να ψωνίσω κανένα νεανικό ρουχαλάκι..ήρθε και το καλοκαίρι!! Χαζεύω βιτρίνες, περπατώ ανέμελα κι αποφασίζω και μπαίνω σε ένα κατάστημα με σούπερ τιμές!

Η ευγενέστατη πωλήτρια μου δίνει 3-4 μπλουζάκια από το ράφι , 2-3 παντελόνια και μπαίνω στο δοκιμαστήριο. Μούρλια τα ρούχα! Όνειρο! Αποφασίζω να πάρω τα δύο μπλουζάκια !
Στην ουρά στο ταμείο και στην προσπάθεια μου να δω τις τιμές στα ταμπελάκια των ρούχων, διαπιστώνω πως ΔΕ ΒΛΕΠΩ!!! Όλα θολά! Γράμματα, αριθμοί, barcode…ελαττωματικό ταμπέλακι ούστ! Θα δω το άλλο ….!!!! Κι εκεί όμως το ίδιο!!! Τίποτα!!! Νομίζω πως κάτι σοβαρό έχω μέχρι που η κυρία δίπλα μου βλέποντας τον πανικό στο μάτι, μου προτείνει τα γυαλιά της!!! Την κοιτάζω και την κόβω γύρω στα 60.
-Ευχαριστώ, της λέω, δεν έχω μυωπία.
Πρεσβυωπίας είναι, μου λέει, φόρεσε τα !
Jamais! Jamais ! Jamais !!
Εγώ πρεσβυωπία;;;!!! Η κόρη του ήλιου και της χαράς;; Η δροσιά του πρωινού και η γλύκα της νυχτιάς;;;; Εγώ;;; Έφυγα τρέχοντας από το μαγαζί, αφήνοντας τα ρούχα ….σκέφτομαι πως κάτι άλλο συμβαίνει δε μπορεί..Αδυνάτισε το οπτικό νεύρο από τη δίαιτα!!! Σίγουρα! !
Γύρισα σπίτι χωρίς ψώνια , έφαγα μισό ταψί ρεβανί κι αύριο πρωί πρωί θα πάω οφθαλμίατρο!!!