Σκέφτομαι & Γράφω

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν γυρίζεις από διακοπές

Γύρισες από διακοπές και προσπαθείς να διαχειριστείς μέσα σου αυτήν την κατάσταση. Κατανοητό και σεβαστό πάνω από όλα. Δύσκολο το ομολογώ! Πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου και για το λόγο αυτό θα σου πω ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν γυρίζεις από διακοπές και για ποιον λόγο.

Δεν πηγαίνεις την άλλη μέρα δουλειά

τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν γυρίζεις από διακοπές

Αυτά που κάναμε παλιά για να μη χάσουμε καμία μέρα άδειας τα κόβουμε μεγαλώνοντας. Με τι καρδιά με τι μυαλό που θα λέει και κάποιο άσμα. Δεν πας στη δουλειά την επόμενη μέρα. Υπάρχει έστω και μία μικρή περιπτωσούλα να είσαι συγκεντρωμένος; Άσε απαντάω εγώ για σένα…ΚΑΜΙΑ. Υπάρχει έστω και μια μικρή περιπτωσούλα να μπορεί να το αντέξει το είναι σου; ΚΑΜΙΑ.  Συνεπώς αν έχεις μέρες άδειας θυσιάζεις μία για μετά τις διακοπές, αν δεν έχεις θυσίασε μία από τις διακοπές ή φροντίζεις να έχεις ένα ΣΚ μετά ή έστω ένα πτωχό Κ ( μια Κυριακή) για να συνέλθεις.  Θέλεις χρόνο να αποφορτιστείς.

Δεν ανεβαίνεις στη ζυγαριά

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν γυρίζεις από διακοπές, ένα από αυτά και η ζυγαριά

Σφάλμα νούμερο δύο λοιπόν είναι η ζυγαριά. Καλό είναι να την κρύψετε πριν φύγετε έτσι ώστε να μην τη δείτε μπροστά σας όταν γυρίσετε και μπείτε στον πειρασμό. Εντωμεταξύ αυτή τη λύσσα με τη ζυγαριά μόλις γυρνάς την έχεις όταν ξέρεις ότι έχεις φάει σαν να μην υπάρχει αύριο και για κάποιον ανεξήγητο λόγο θες να πιστέψεις σε ένα θαύμα που φυσικά δεν θα γίνει. Πάχυνες και το ξέρεις, δεν υπάρχει λόγος να το επιβεβαιώσεις. Στο λέω εγώ σε τελική «τρως Σούζυ και φαίνεται». Δώσε λίγο χρόνο στον οργανισμό σου να επανέλθει και μετά από κανα δυο βδομαδούλες ανέβα με το καλό.

Δεν ξεκινάς να αδειάζεις βαλίτσες λες και σε κυνηγάει κάποιος

Όλα θα γίνουν παιδιά, σιγά – σιγά. Δεν βιαζόμαστε!! Και λίγη ακαταστασία τις πρώτες ημέρες είναι απαραίτητη και ας μην φέρνει πανικό. Δεν γίνονται όλα μαγικά πατώντας κουμπιά. Δεν σε κυνηγάει κανείς εκτός από τον ψυχαναγκαστικό εαυτό σας. Από την ξαπλώστρα στην απλώστρα η απόσταση μεγάλη. Άφησε και κάτι για την επόμενη εβδομάδα.

Δεν σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις αύριο

Αύριο, αύριο;;; Αυτά που έχεις να κάνεις αύριο ή καλύτερα από αύριο θα έρθουν και θα σε βρουν ούτως ή άλλως. Ό,τι δουλειές άφησες δηλαδή για μετά τις διακοπές, θα σκάνε μπροστά σου σαν μπόμπες . Γιατί θα πρέπει να χαλάσεις την επιστροφή σου από την πρώτη ώρα δηλαδή; Μόλις γίνει η μετωπική σύγκρουση με τις εκκρεμμότητές σου τότε οφείλεις να κάτσεις να σκεφτείς και να προγραμματίσεις τις κινήσεις σου.  Με το που γυρνάς όμως από διακοπές είναι παράλογο να κάψεις τα ξένοιαστα και θαλασσοπνιγμένα κύτταρά σου. Take your time πλιζ.

Δεν βλέπεις τις φωτογραφίες που τράβηξες

Αχ τι ωραία που ήταν εδώ! Αχ τι ωραία που ήταν εκεί! (cringe εντελώς ). Δεν χρειάζεται να αρχίζει η νοσταλγία από το πρώτο λεπτό. Έχεις ένα χρόνο ολόκληρο να νοσταλγείς το καλοκαίρι σου. Άλλωστε το μυαλό σου φέρνει συνέχεια εικόνες και στιγμές των διακοπών οπότε μείνε σε αυτές προς το παρόν για να μπορέσεις να επανέλθεις στην ωμή πραγματικότητα πιο εύκολα. Μπορείς να επιστρέφεις στις φωτογραφίες των διακοπών σου κάθε φορά που θες να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι υπάρχουν και αυτές οι στιγμές!!! Άφησε όμως λίγο τον καιρό να περάσει και μετά.

Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται για να περάσει από τη μία κατάσταση στην άλλη. Οι απότομες αλλαγές δε χρειάζονται και δε βοηθάνε κιόλας. Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν γυρίζεις από διακοπές γιατί η καθημερινότητα θα σε επαναφέρει ούτως ή άλλως από μόνη της.

Καλή επάνοδο λοιπόν με την καρδιά και το μυαλό εκεί που γαληνεύουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *