Φίλες μου αγαπημένες και φίλοι μου εκλεκτοί,

Δεν μου αρέσει να είμαι αγγελιοφόρος κακών μαντάτων, αλλά είτε σας το πω είτε δεν σας το πω είμαι σίγουρη ότι θα το προσέξετε και μόνοι σας: έφτασε η ώρα – το καλοκαίρι τέλειωσε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η ώρα της κρίσεως.

Η 21 Σεπτεμβρίου είναι μια ημερομηνία πολύ σημαντική – όχι μόνον γιατί αστρολογικά σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού, αλλά και γιατί αποτελεί την αρχή του Ζυγού, ο οποίος και σαν τη ζυγαριά της τυφλής δικαιοσύνης μας φέρνει αντιμέτωπους με τις συνέπειες της όποιας ατασθαλίας κάναμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Πώς παρεκτραπήκαμε φέτος, φίλες και φίλοι; Οικονομικά; Ερωτικά; Χάσαμε την ψυχραιμία μας όταν δεν έπρεπε; Ξεψωμιάσαμε τρώγοντας τον αγλέωρα; Ε, ο Ζυγός όλο και κάποιο σχετικό δωράκι μας φέρνει για να μας «ανταμείψει» για την κακή μας συμπεριφορά.

Τώρα βέβαια, αργά, είναι πια αργά, που λέει και ο λαϊκός τραγουδιστής. Ό,τι κάναμε το κάναμε, και ο Ζυγός ό,τι είναι να μας φέρει σαν αποτέλεσμα θα μας το φέρει – ο κύβος ερρίφθη, το κάρμα σας έχει σταλεί με κούριερ και ο διανομέας είνα κιόλας στο δρόμο. Το θέμα βεβαίως είναι τι κάνουμε τώρα για να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Πρώτον – το ασυσκότιστο μάτι είναι προτιμότερο, όσο και αν δεν μας αρέσει αυτό που θα μας δείξει. Γι’αυτό, μια γρήγορη και ρεαλιστική ενδοσκοπησούλα ενδείκνυται. Πρέπει να εντοπίσουμε και να αναγνωρίσουμε το σφάλμα μας. Για να ξέρουμε από που θα μας έρθει, καταλαβαίνετε.

Δεύτερον – όχι πανικός. Ο Ζυγός δεν ξεχνάει ποτέ να μας πληρώσει με κάρμα στο ίδιο συνάλλαγμα που ξοδέψαμε το καλοκαίρι, όμως η «τιμωρία» του δεν είναι υπερβολική. Ο Ζυγός κυριαρχείται από τη Θεά Δήμητρα, τη Μεγάλη Μαμά των αρχαίων, οπότε περιμένετε το σύμπαν να σας αγριοκοιτάξει και να σας ψιλομαλώσει, όχι να σας μπουντρουμιάσει στα κάτεργα.

Τρίτον – καλωσορίστε το Φθινώπορο. Στίψτε τα έξτρα σταφύλια στο ψυγείο σας και κάντε τα μούστο και μουσταλευριά. Τραγουδήστε στη βροχή. Ντύστε τα βιβλία του κανακάρη και της πριγκηπέσσας με διάφανο αυτοκόλλητο. Δήμητρα είναι αυτή, ενδίδει στις μαλαγανιές.

Και τέλος – μάθετε κάτι από την περιπέτειά σας. Η 21η Ιουνίου του 2017 είναι στο δρόμο κι έρχεται, κι όταν έρθει μην το ξεχάσετε – εγκράτεια, ωρέ! Δεν κρατάει για πάντα το καλοκαίρι!

Προβλέψεις:

Ζυγαριές: Χρόνια σας πολλά. ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ.

Σκορπιοί: Αυτοσυγκρατηθείτε και μη τσιμπάτε αυτήν την περίοδο, παρακαλώ, δεν μας φτάνουν τα προβλήματά μας.

Τοξότια: Δεν είναι τώρα η ώρα να σώσετε τον κόσμο όλο. Προτεραιότητα έχει ο εαυτός σας αυτές τις μέρες.

Κατσίκια: Κατεβείτε από τα κατσάβραχα. Οι ανησυχίες σας είναι πεζές αυτό το διάστημα, μην μεγαλοποιείτε καταστάσεις.

Νερορίχτες: Εσάς σας χρειαζόμαστε όλοι μας τώρα, να μας νταντέψετε και να μας καθησυχάσετε. Κάντε ένα ψυχικό και ρίξτε λίγο νεράκι στις καρδούλες των φίλων σας που υποφέρουν.

Ψάρια: Ε. Εεεεεε. Ψιτ. Εδώ. Συγκεντρωθείτε.

Κριάρια: Επειδή είπαμε για τις καλοκαιρινές ατασθαλίες μη νομίζετε που δεν σας ξέρω που σκέφτεστε τις ολοκαίνουριες φθινωπορινές ατασθαλίες. Εσείς και όλα τα κριάρια του κόσμου.

Τάυροι: εν υαλοπωλείο. Ήρεμα, παρακαλώ.

Διδύμια: Χμμμ. Η πολιτική της στήλης είναι ότι όλοι οι Δίδυμοι είναι θεοί και πάντα όλα τους πάνε τέλεια, αλλά προσέχετε μανάρια μου, ναι; Βρέχει και έχει κακοτοπιές το Σεπτέμβρη. Από Οκτώβρη και μετά, όλα καλύτερα.

Καβούρια: Κάντε το καλό και ρίχτε το στο γιαλό. Ξέρετε εσείς τι λέω.

Λιοντάρια: Ολοκληρώστε τις εκκρεμότητές σας, τώρα είναι η ώρα.

Παρθένια: Είπαμε το γοργόν και χάριν έχει, όμως όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Ήρεμα.