2021 ευχές για τη νέα χρονιά
Σκέφτομαι & Γράφω

2021 ευχές για τη νέα χρονιά

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κατακλύζουμε τα social media με ευχές για τη νέα χρονιά. Άραγε πώς θα μπορούσα να μη γράψω και εγώ τις δικές μου.

Δεν θα πω ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η αλήθεια είναι όμως ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ το 2021 για να είναι χειρότερο. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ήταν μια διαφορετική χρονιά. Έμοιαζε σαν ταινία που θα έλεγαν στην εισαγωγή ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Δεν είναι λίγες οι φορές όταν φοράω μάσκα, που κοιτάω γύρω μου, να σιγουρευτώ ότι είναι όλοι έτσι και δεν τρελάθηκα να γυρνώ μασκοφορεμένη.

Θυμάμαι πέρυσι τέτοιο καιρό να μοιράζουμε ευχές για τη νέα χρονιά, να σχεδιάζουμε και να γράφουμε τις επιθυμίες μας και αυτά που προσμέναμε από αυτήν. Βλέπαμε ότι κάτι ερχόταν γιατί είχε ξεκινήσει η κουβέντα περί κορωνοϊού κάπου στην Κίνα, αλλά όλα φάνταζαν πολύ μακρινά.

Φέτος το όνειρό μας είναι κοινό και δεν είναι άλλο από την επαναφορά μας στην καθημερινότητα που τόσο βαριόμασταν μα τόσο μας έλειψε. Να είμαστε υγιείς και με την καρδιά μας γεμάτη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που μάθαμε να ξαναρχίσουμε να ζούμε φυσιολογικά.

2021 ευχές και ακόμη περισσότερες

Εύχομαι πρώτα από όλα να εκτιμήσουμε στο βαθμό που πρέπει όλα όσα στερηθήκαμε την χρονιά που έφυγε. Το 2020 μας πήρε πολλά, αλλά συνάμα μας έμαθε και πολλά. Πάνω από όλα μας έμαθε ότι τα απλά πράγματα είναι τα σημαντικά και ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή. Η υγεία η δική μας και των γύρω μας απέκτησε την αξία που της αναλογούσε.

Εύχομαι να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε και με ψυχραιμία να αναμένουμε το τέλος της πανδημίας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Περιμένω με ανυπομονησία την ημέρα που θα ανταμώσουμε με τους φίλους μας και αγκαλιασμένοι θα πίνουμε το κρασάκι μας σχεδιάζοντας το επόμενο ταξίδι μας. Λίγο πιο πέρα, τα παιδιά μας παρέα θα παίζουν και θα γελάνε με φωνή. Περιμένω να ξαναζήσουμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Μέχρι τότε τηρούμε τα μέτρα και μένουμε ασφαλείς για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *