Για πρωινό, για απογευματινό ακόμη και για ένα κρασάκι το βράδυ με καλή παρέα μπορείτε να προσφέρετε τα πεντανόστιμα τυροψωμάκια. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και άλλα υλικά μέσα όπως ελιά, κομματάκια από αλλαντικά, πιπεριά και να τα κάνετε πικάντικα. Παρακάτω σας παραθέτουμε την αρχική συνταγή η οποία επιδέχεται αλλαγές ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά

• 150γρ. φέτα σπασμένη
• ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
• 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 150γρ. γιαούρτι
• 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 60γρ. γάλα
• βασιλικό, δεντρολίβανο και θυμάρι ψιλοκομμένα
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά μαζί στο μίξερ ή τα ζυμώνετε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνετε το επίπεδο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε κεφτεδάκια, τα χαράζετε σταυρωτά και τα τοποθετείτε στο ταψί.

Τα αλείφετε με γάλα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για 5 λεπτά και, μετά, χαμηλώνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη.

Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα!!! Καλή όρεξη!!!