Μια πολύ ωραία συνταγή για τυροπιτάκια – λουκανοπιτάκια. Είναι λίγο πιο χρονοβόρα από την πρώτη που παρουσιάσαμε αλλά προτείνεται για πάρτυ γενεθλίων λόγω εμφάνισης!

Υλικά
1 και 1/4 κούπας γάλα χλιαρό
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο(μπορείτε άνετα να βάλετε και ελαιόλαδο, το έχω δοκιμάσει )
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 αυγά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
αλεύρι όσο σηκώνει να γίνει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη(περίπου 800 γρ)
περίπου μισό κιλό τυρί για την γέμιση

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη, λεια απαλή και εύπλαστη και την αφήνουμε 30-60 λεπτά να σταθεί σε ζεστό μέρος.
Μετά τη χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη, κάθε ένα από αυτά το ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρόγγυλο φύλλο και το κόβουμε στα οκτώ, όπως κόβουμε μια πίτσα.
Βάζουμε το τυρί στην φαρδιά πλευρά κάθε κομματιού ζύμης και τυλίγουμε απαλά, όχι σφικτά. Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλες με την άκρη πάντα προς τα κάτω για να μη μας ανοίξουν στο ψήσιμο. Αφού τα αλείψουμε με κρόκο αυγού τα ψήνουμε στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Γίνονται 40 τυροπιτάκια.
Ένα πολύ ωραίο κολατσιό για τη δουλειά, το σχολείο…