Μια διαφορετική εκδοχή της πίτσας που μόλις ξεφουρνίσαμε και σας την προτείνουμε για απογευματινό, πρωινό και φυσικά μπουφέ γενεθλίων γιατί είναι πολύ εμφανίσιμη και θα εντυπωσιάσετε!!!

Κάνετε την ζύμη της επιλογής σας για την βάση της πίτσας.   Σας παραθέτουμε αυτή που χρησιμοποιήσαμε εμείς, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

350 ml χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα ζάχαρη

4 κ.σ ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γλ αλάτι

1 κ.γλ αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5′-10′ να αφρίσει η επιφάνεια. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Ζυμώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να γίνει απαλή και εύπλαστη. Λαδώνουμε τα χέρια μας και τη ζύμη και την αφήνουμε σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να διπλασιατεί σε όγκο.

Αφού κάνουμε τη ζύμη παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο λεπτό και με ένα ποτήρι ή ένα τσέρκι μικρό κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια. Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε  (γαλοπούλα, κασέρι, πιπεριά, ελιά, τυρί, σάλτσα), διπλώνουμε  στα δύο και μετά ξανά και τα βάζουμε  όρθια σε ένα ταψάκι χαμηλό της πίτσας ή σε μια ταρτιέρα.

pitsompoukiesprin

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς για 15′ – 20′ μέχρι να ροδίσει.

Έτοιμη η πιτσούλα μας, πεντανόστιμη και λαχταριστή!!!

Τα παιδιά την εξαφάνισαν. Ίσα ίσα δοκιμάσαμε για να έχουμε άποψη!!!!Το κομματάκι που λείπει ήταν το μερίδιό μας!