Είναι ένα γλυκό που μία φορά στη ζωή σου πρέπει να κάνεις για να νιώσεις την ικανοποίηση της μαρέγκας. Χρονοβόρο πράγμα η μαρέγκα αλλά όταν τη βλέπεις στρωμένη βάση για την Pavlova…..παραδέχεσαι ότι άξιζε τον κόπο!!!

PAVLOVA με κρέμα λεμόνι                                            14446524_10210669309435847_1639240556_o

Υλικά για την μαρέγκα

6 ασπράδια

375 γρ. ζάχαρη

2 ½  κ.γ. κάστερ

2 λεμόνια ακέρωτα (έφαγε τον τόπο να τα βρει)

Υλικά για κρέμα λεμόνι

4 αβγά μέτρια ή μεγάλα

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

ξύσμα από 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια πολύ φρέσκα

½ φλιτζάνι φρεσκοστιμένο χυμό λεμόνι σουρωμένο

4 κουτ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια

Επιπλέον

50 γρ. φιλέ αμυγδάλου καβουρντισμένο

300 ml κρέμα γάλακτος χτηπημένη σαντιγύ

 

Εκτέλεση

1.Μαρέγκα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχουμε σχεδιάσει από την ανάποδη έναν κύκλο 23 εκ.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ξύσμα από ένα λεμόνι και 2 κ.γ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Στρώνουμε στη λαδόκολλα έναν κύκλο και ψήνουμε στους 110 βαθμούς για 2 ώρες. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει μέσα.

2. Κρέμα Λεμόνι

Σε μέτρια ανοξείδωτη μεταλλική γαβάθα ανακατέψτε με μίξερ του χεριού μαζί τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα, μέχρι το μίγμα να αφρίσει και να πάρει ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Προσθέστε τον χυμό λεμόνι καθώς και το βούτυρο και βάλτε τη γαβάθα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά.

Με σίρμα ή με το μίξερ του χεριού  ανακατεύετε διαρκώς το μίγμα, μέχρι να δέσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη.

Μεταφέρετε σε βάζο και βάλτε πλαστική μεμβράνη που να καλύπτει όλη την επιφάνεια για να μην κάνει κρούστα. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε την στο ψυγείο.

Συναρμολογώ το γλυκό σε ένα δίσκο. Πάνω στη μαρέγκα απλώνω την κρέμα λεμόνι, από πάνω τη σαντιγί και πιο πάνω για χρώμα και έξτρα γεύση ρίχνω μαρμελάδα φράουλα. Στο τέλος μας έμεινε το αμυγδαλάκι και η Pavlova με κρέμα λεμόνι είναι έτοιμη.

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει γιατί είναι εκτός από νόστιμη και πολύ εντυπωσιακή για τραπέζι!!!