Και όταν λέω πανεύκολα εννοώ πανεύκολα. Στο πεντάλεπτο το ζύμωμα με το χέρι και στο 20′ το ψήσιμο. Βάλε και ένα 15′ να τα γεμίσεις….ε σε μια ωρίτσα είστε έτοιμοι και με τα τυροπιτάκια στο πιάτο. Ιδανικά για πρωινό, απογευματινό, εκδρομές στη θάλασσα, το βουνό, παντού και πάντα!!!

Υλικά

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι και λίγο λιγότερο λάδι (σπορέλαιο)

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορεί να μην το πάρει όλο, αναλόγως το ποτήρι)

1 κ.γλ ζάχαρη

1 κ.γλ αλάτι

1 αυγό για άλειμμα

Γέμιση

τυρί (δε βάζω γραμμάρια γιατί αν τα κάνεις μισά μισά θα χρειστείς λιγότερο κ.ο.κ)

λουκανικάκια

1 αυγό

Εκτέλεση

Αναμεινγύουμε το γάλα, με το λάδι και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί  και να  γίνει η ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε καθόλου. Παίρνουμε λίγη ζύμη, πατάμε, γεμίζουμε, κλείνουμε και στο ταψί με τη λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-30′

  • Όταν κάνω λουκανοπιτάκια βάζω και μία σταγόνα μουστάρδα μαζί με το λουκανικάκι για περισσότερη νοστιμιά.
  • Αν κάνω τυροπιτάκια για τη γέμιση : πατάω το τυρί, ρίχνω ένα αυγό και ανακατεύω.

Λογικά πρέπει ήδη να έχετε ξεκινήσει να τα φτιάχνετε…