Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό. Την τελευταία φορά το έκανα με σοκολάτα διότι και καθότι έχουμε μια προτίμηση στη σοκολάτα και όπου βρίσκουμε ευκαιρία την βάζουμε!!! Ομολογώ ότι άρεσε πολύ!!!

Θα δώσω την συνταγή για την κρέμα και τη σολοκάτα και επιλέγετε ανάλογα με τα γούστα σας και τα γούστα αυτών που θα το φάνε!!!!

Σημειώνω εδώ ότι οι κρέμες που δίνω παρακάτω είναι αυτές που χρησιμοποιώ και στις τούρτες!!!

Υλικά

2 πακέτα σφολιατίνια

Για την κρέμα

1 κιλό γάλα

6 κουταλιές κάστερ

4 κουταλιές αλεύρι

1 φλυτζάνι ζάχαρη

½ βιτάμ

1 βανίλια

1 κρόκο ( προαιρετικά )

Για την σοκολάτα

1 λίτρο γάλα

7 κ.σ κάστερ

7 κ.σ κακάο

1 κούπα ζάχαρη

Για την Σαντιγύ

Ενα κουτί μόρφατ

Άχνη όσο το κουτί

1 βανίλια

3-4 κ.σ γάλα

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Διαλύω σε λίγο κρύο γάλα το αλεύρι και το κάστερ. Βράζω το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνω το διάλυμα στο βραστό γάλα και ανακατεύω. Έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει την τραβάω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. Όσο περιμένω να κρυώσει την καλύπτω με μια μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα από πάνω η κρέμα.

Για την σοκολάτα: Ρίχνω όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και πριν ανάψω το μάτι ανακατεύω να διαλυθεί το κακάο και το κάστερ πάουντερ. Στη συνέχεια ανοίγω το μάτι και ανακατεύω, ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.

Για την σαντιγύ: Χτυπάω στο μίξερ το μόρφατ λίγη ώρα, μετά ρίχνω την άχνη και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Τέλος ρίχνω τις 3-4 κουταλιές γάλα για να γυαλίσει η σαντιγύ.

Την σαντιγύ την κάνω και την αναμειγνύω με την κρέμα σοκολάτας. Έτσι γίνεται πιο αέρινη, ανάλαφρη και νόστιμη η σοκολάτα.

Συνέχεια: Μόλις κρυώσει αρχίζω το στήσιμο του γλυκού. Μπορώ να το βάλω σε ένα τάπερ μακρόστενο από αυτά τα κλασικά που κάθε σπίτι έχει ή σε ένα πυρέξ. Με ένα μαχαιράκι κόβω τα σφολιατίνα στη μέση και τα στρώνω στο τάπερ. Ρίχνω από πάνω τη μισή κρέμα, κάνω την ίδια δουλειά με τα υπόλοιπα σφολιατίνια, ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και καλύπτω το γλυκό με λίγα σφολιατίνια που τα τρίβω με το χέρι.

Έτοιμο το γλυκάκι μας!!!