Μια συνταγή που οι παραδοσιακές γιαγιάδες έκαναν πολύ συχνά και τώρα πια τα εγγόνια τη διατηρούν και την κάνουν συχνά σαν γλυκειά ανάμνηση εκείνων των χρόνων.  Μπορείς να σερβίρεις την κομπόστα για απογευματινό γλύκισμα και να συμπληρώσεις ή να αφαιρέσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Υλικά

• 1 κιλό αχλάδια και βανίλιες

• Cranberry

• Μαύρες σταφίδες

• 1,5 φλ. ζάχαρη

• 2 φλ. νερό

• 1 λεμόνι

• 1 ξυλάκι κανέλας ή 1 βανίλια

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλα.

2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και το χυμό απο το λεμόνι.

3. Κόβουμε τις βανίλιες στη μέση

4. Σε μια κατσαρολα βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και την κανέλα (ή βανίλια) να βράσουν.

5. Όταν λιώσει η ζάχαρη βάζουμε τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και αφήνουμε να βράσουν εώς ότου μαλακώσουν.

6. Τοποθετούμε το μίγμα σε μπολάκια και καλή μας όρεξη!!!!