Η κοτόπιτα είναι μια πίτα που ξετρελαίνει αλλά σπάνια την κάνουμε και αυτό αν κρίνω από τον εαυτό μου γιατί βαριόμαστε να βράσουμε το κοτόπουλο. Σιγά τα ωά δηλαδή. Ένα βρασμένο κοτόπουλο και όλα τα άλλα αστεία!!! Ε ναι….σας παρακαλώ δηλαδή!!! Είναι πολύ καλή λύση περιμένοντας παρέα ή  για μπουφέ σε πάρτυ. Άρα παρακαλώ να ενταχθεί στη λίστα προς μελλοντική χρήση!!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

2 στήθη κοτόπουλο βρασμένο

1/2 φλυτζ. ζωμό κοτόπουλου

3 πιπεριές πολύχρωμες

1 πιπεριά πράσινη

1 κρέμα γάλακτος (200ml) κατά προτίμηση με λίγα λιπαρά.

200-250 γρ. γραβιέρα, κασέρι ή άλλου είδους τυρί σε κυβάκια

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό σκεύος, ρίχνουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τις πιπεριές μας τις οποίες έχουμε κόψει σε κομμάτια μακρόστενα (ζουλιέν όπως λέμε και στο χωριό). Όταν μοσχομυρίσουν για τα καλά, ρίχνουμε το βρασμένο κοτόπουλο που έχουμε από πριν ξεψαχνίσει και το ζωμό του. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο τέλος και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στη φωτιά εως ότου μειωθούν τα υγρά στο μισό. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κύβους τυριού.

Σε ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 40χ30 στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας (αφού το λαδώσουμε ελαφριά). Στη συνέχεια στρώνουμε τη γέμιση και κλεινουμε με το δεύτερο φύλλο . Τρυπάμε την επιφάνεια του δεύτερου φύλλου με ένα πιρούνι πολλές φορές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω) 180-200 βαθμούς,  μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Η κουμπάρα την έκανε και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!!!

Καλή επιτυχία και προπαντώς καλή όρεξη!!!!