Για τους μερακλήδες είναι ο μεζές για το τσιπουράκι, με καλή παρέα και θέα θάλασσα!!!!

Θα χρειαστείτε :

½ κιλό γαύρο
ξύδι
1/2 κούπα ημίχοντρο αλάτι
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη κομμένες καρέ
3 σκ. Σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
20 κόκκους πιπέρι
Σπορέλαιο

Καθαρίζουμε το γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια, αλλά αφήνουμε το κόκκαλο στη μέση. Σε ένα γυάλινο πλατύ σκεύος ( πχ πυρέξ) τοποθετούμε στρώσεις γαύρο και αλάτι και σκεπάζουμε μέχρι επάνω με ξύδι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Σουρώνουμε και βγάζουμε τα κόκκαλα. Τέλος τοποθετούμε σε ένα βάζο όλα τα υλικά (πιπεριές, σκόρδο και μπαχαρικά) μαζί με το γαύρο και γεμίζουμε έως επάνω με σπορέλαιο και ξύδι (αναλογία 2 μέρη σπορέλαιο 1 μέρος ξύδι).

Έτοιμος ο γαύρος μας και καλά τσιπουροτσουγκρίσματα!!!!