Δεν είμαστε για πολύ παίδεμα αυτή την εποχή του χρόνου ούτε έχουμε όρεξη να περνάμε πολύ χρόνο στην κουζίνα για την προετοιμασία ενός φαγητού. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε πρόχειρες επιλογές απλά για να πούμε ότι θα φάμε κάτι και σήμερα. Τα ζυμαρικά σε όλους αρέσουν έτσι? Ιδού λοιπόν: φρέσκα τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα στον φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

– 500 gr φρέσκα τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα (εννοείται ότι η γέμιση θα είναι της προτιμήσεως σας)

– 250 gr μανιτάρια φρέσκα

– 500 gr σάλτσα ντομάτας

– 200 ml κρέμα γάλακτος (full λιπαρά)

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– Παρμεζάνα

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 1 κ.γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα φρέσκα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα φρέσκα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Την τραβάμε από την φωτιά και αφήνουμε περίπου ένα μισάωρο με σαράντα λεπτά να κρυώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα τορτελίνια σε ένα ταψί ή πυρέξ, περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα και με μια κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Έτοιμο! Τέλειο!

Καλή σας όρεξη!!!