Όσες φορές και αν προσπάθησα να κάνω cookies το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. Ήταν πάντα πολύ σκληρά και δεν αρέσαν στα παιδιά γιατί δεν μπορούσαν να τα δαγκώσουν.

Τέλος πια η ταλαιπωρία. Η συνταγή είναι μία και σας τη χαρίζουμε με αγάπη.

Η συνταγή αυτή με ξετρέλανε και εμένα και τα παιδιά μου. Καταρχήν είναι σοκολατένια που λατρεύω όπως και όλα τα πιτσιρίκια και δεύτερον τα μπισκότα είναι τραγανά έξω και μέσα έχουν μια αίσθηση μμμμμμμμμαλακή τόσο όσο και σούπερ σοκολατένια.

Υλικά για 30 μπισκότα

-200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-250γρ. λιωμένη κουβερτούρα

-80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-100γρ. καστανή ζάχαρη

-2 αυγά

-1 κ.γλ. μπέικιν

-1/2 κ.γλ. βανίλια

-1 εσπρεσάκι

-100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

-100γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη για 1′-2′ λεπτά. Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ τη λιωμένη σοκολάτα, το βούτυρο, το εσπρεσάκι, το μπέικιν και την βανίλια. Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα 1′-2′ λεπτά μέχρι να δούμε το μείγμα να μοιάζει με μους.  Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς γιατί το μυστικό της επιτυχίας είναι κρύα ζύμη, ζεστός φούρνος.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε στα χέρια μας στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα βουτάμε πρώτα στη ζάχαρη τη λευκή και μετά στην άχνη σβούρα να ασπρίσουν καλά και τέλος τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέσα στο ταψί. Βγαίνουν 30 ιδανικά σε μέγεθος μπισκότα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15′. Όταν περάσει ο χρόνος τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν βγαίνουν είναι πολύ μαλακά. Μην τρομάζετε, καθώς κρυώνουν γίνονται τραγανά από έξω.

16121998_10211861172351675_276980287_o    16130003_10211861170711634_195018447_o

Η επιτυχία είναι σίγουρη και η απόλαυση ακόμη πιο σίγουρη!!!

Υ.Γ Η πασπασλισμένη άχνη στη φώτο είναι για τις ανάγκες τις φωτογράφισης.